Politic

România. Ora Moscovei.

5 august 2012

Mărturisesc. De câteva săptămâni chiar urmăresc în fiecare dimineață ce mai zice Vocea Rusiei. Încotro îmi spune mie, cetățean român cu drept de vot, gândul să mi-l îndrept. Acum, rușii au trecut la un soi de analize. Așadar, pe scurt.
Dacă Vocea Rusiei îmi spune că USL este „perseverentă”- este bine oare?
Dacă spune că CCR a acționat „înțelept”- este la fel de bine?
Dacă-l analizează pseudo-psihologic pe președintele Băsescu- este perfect, nu?

Iar, la final, Vocea Rusiei trage de urechi și „o parte din presa bucureșteană”- ca totul să fie sublim.

În rest, nu pot decât să constat sunt și oameni în această țară care-și extrag mesajele și gândurile din înțelepciunea analitică a oficiosului Kremlinului. Crin Antonescu, de exemplu: „Trebuie să înțelegem totuși mecanismul prin care imaginea unei țări a fost distrusă în două săptămâni într-o acțiune evident organizată, coordonată, finanțață (…) România ar fi riscat în toamnă să aibă violențe sociale.”

Pe 30 iulie, aceeași Oră a Moscovei ne spunea că USL „trebuie să acționeze în forță” și că  există și opțiunea „organizării unor proteste de stradă.” Și vă mai amintesc ceva: pe 21 iulie, Vladimir Putin a promulgat controversata și incredibila lege prin care califică ONG-urile drept „agenți străini”. Știu, între Antonescu și Putin sunt câțiva ani lumină, dar ideile par să fie aceleași și să vină toate dintr-un singur loc.

Cât despre România, pe cine mai interesează cum se simte? Imaginea și credibilitatea sunt praf grație actualei  conduceri, aderarea la Schengen este ca și suspendată, cursul a luat-o razna, facem apologia comunismului, tăiem morții, viii și CNP-urile, contestăm un referendum pe care tot noi l-am organizat, împiedicăm în mod voit CCR să ia o decizie și inamicii publici sunt aceiași: președintele Băsescu, Justiția și toate instituțiile statului care nu ne convin. E foarte bine, nu?

Vă recomand călduros o lectură: „Omul fără chip„, scrisă de jurnalista Masha Gessen. Cartea o găsiți, de ceva timp, în librării.

ARTICOLE SIMILARE
1 Comentariu
 1. Răspunde

  Anonim

  6 august 2012 09:10:53

  Draga Sorina,

  Te admir pentru curajul si intransigenta ta. Traim momente in care multi oameni se tem sa mai vorbeasca. Eu nu-i inteleg. Nu o sa incetez nici eu sa-mi exprim punctul de vedere dar opinie mea, ca om de rand, nu este prea insemnata. Insa tie iti multumesc pentru ca existi. Voi sunteti cei care puteti modifica cursul istoriei. In zilele acestea chiar se scrie, din pacate, istoria Romaniei. Este o perioada neagra dar tu si cei alti cativa jurnalisti ca tine suntei cei care mai puteti schimba ceva. Mai exista si cativa politicieni cinstiti si mai sunt si cativa romani inca demni. Sa speram ca noi toti acestia, desi putini, vom reusi sa oprim acest dezastru.

  Cu respect,

  Un cetatean

LASĂ UN COMENTARIU