Media

“Geronimo EKIA”

3 mai 2011

Drudge Report spune că va deveni cea mai vizionată fotografie din istoria modernă. O imagine cu Osama bin Laden mort, împușcat deasupra ochiului stâng. Președintele Obama și-a dat acordul să fie publicată cel puțin o fotografie, din cele trei seturi existente. Drudge și ABC confirmă asta. Însă AP mai vorbește de o așteptare importantă. Cea a oficialilor americani.
O înregistrare făcută de Osama audio și poate chiar și video- testamentul său propagandistic- care urma să fie dat publicității, pe canalele specifice, doar dacă va fi lichidat.
Deocamdată, pare că se așteaptă unii pe alții.
Detaliile adevărate ale operațiunii foarte probabil nu vor fi cunoscute niciodată. Două lucruri sunt însă sigure: Osama este mort iar locația a fost Pakistan.
Pe lângă pașaportul pentru cel de-al doilea mandat pe care lichidarea lui Osama i-l aduce lui Obama, operațiunea aduce o nesperată și extrem de rară victorie publică pentru CIA. În fapt, chiar acesta este titlul unui editorial din Time al lui Massimo Calabresi. Massimo Calabresi este un jurnalist care a acoperit spațiul sovietic, Europa Centrală, războaiele din Bosnia, Croația și Kosovo iar de 12 ani este la biroul Time din Washington, ocupându-se, printre altele, de Casa Albă și CIA.
Acum, are meritul de a obține primul interviu cu șeful CIA, Leon Panetta, după încheierea operațiunii. Panetta confirmă faptul că, dacă ar fi știut ceva, Pakistanul ar fi putut periclita totul iar informațiile găsite sunt „impresionante”. Un interviu interesant, un succes jurnalistic demn de invidiat.

ARTICOLE SIMILARE
6 Comentarii
 1. Răspunde

  Adinel

  3 mai 2011 18:58:21

  Interviul este de fapt un "memo of conversation"… probabil unul intreg va aparea ceva mai tarziu.
  Un interviu cu Panetta arata asa, o audiere in Senat arata asa, iar un studiu al Congresului american despre Pakistan arata asa.
  In cazul in care iti trebuie o poza simpatica cu Panetta ai aici.
  Imi cer scuze pentru linkurile prea multe de mai sus insa nimeni nu mai citeste lucruri serioase la noi asa ca trebuia sa ridic stacheta… Have fun! 🙂

 2. Răspunde

  ziarist

  3 mai 2011 19:02:24

  @ adinel. da,știu. imaginează-ți că citesc presă internațională în fiecare zi. dacă scriam memo of conversation- le pica creierul unora.

 3. Răspunde

  Dream Catcher

  3 mai 2011 20:44:07

  Sunt curios, iti era familiar acronimul "EKIA" pana la folosirea lui in acest context ?

 4. Răspunde

  ziarist

  3 mai 2011 20:47:11

  @ dream. ești cam curios din fire…

 5. Răspunde

  Dream Catcher

  3 mai 2011 20:54:08

  defect profesional 🙂

 6. Răspunde

  ziarist

  3 mai 2011 20:55:14

  @ dream. live with it!:))

LASĂ UN COMENTARIU