acasa Investigaţii/Justiţie Media Politic Uncategorized

EXCLUSIV#AFACERILE LUI RAREŞ BOGDAN (IV). Rareş Bogdan are de 14 ani contracte din bani publici ce au depăşit 177.000 de euro cu Primăria Clujului, condusă de actualul coleg de partid, Emil Boc, şi de Sorin Apostu, multiplu condamnat definitiv pentru fapte de corupţie. N-au scăpat de contractele de PR din bani publici date firmei lui Bogdan nici Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, nici ANAF Cluj, nici Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest

6 mai 2019

Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune, om de afaceri, în prezent, politician liberal, cap de listă PNL pentru alegerile europarlamentare, este abonat de 14 ani, prin intermediul a două dintre firmele sale de PR, consultanţă şi publicitate, la contracte pe bandă rulantă din bani publici de la Primăria Cluj Napoca, condusă de actualul său coleg de partid, Emil Boc şi de Sorin Apostu, multiplu condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Contractele prin cumpărări directe încheiate succesiv în perioada 2004, inclusiv- 2013, inclusiv, în anii 2015, 2016, 2018 şi 2019, aproape un deceniu şi jumătate între firmele lui Rareş Bogdan şi Primăria Cluj Napoca sunt de minimum 177.000 de euro, bani publici.

De asemenea, Trend Communication SRL, firma fraţilor Rareş şi Mihai Bogdan şi a lui Vasilică Hoandră, a avut timp de 1 an şi 8 luni contracte de 35.000 euro, bani publici, cu ANAF Cluj, are timp de 3 ani, până în 2020, contract pentru servicii de publicitate de 30.000 de euro, co-finanţat din bani publici europeni, cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca iar timp de 4 ani aceeaşi firmă de PR, consultanţă şi publicitate a fost abonată şi la contractele din bani publici ale Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest, din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, obţinând peste 27.000 de euro.

Până în prezent, autorităţile, instituţiile, agenţiile, companiile publice sau la care statul este principal sau cel mai mare acţionar, portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice precum şi alte documente arată că firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale fraţilor Rareş şi Mihai Bogdan, Vasilică Hoandră şi familiei Bogdan au beneficiat de-a lungul anilor de sume de peste 1.219.300 de euro din bani publici.

Având în vedere numărul contractelor şi instituţiilor contractante şi lipsa de răspunsuri (cu depăşirea termenelor legale) ale unora dintre instituţiile sau companiile de stat din România (chestionate toate în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public despre contractele din bani publici acordate firmelor lui Rareş Bogdan), datele sunt prezentate în funcţie de domeniile de activitate ale instituţiilor şi în raport de sosirea răspunsurilor la solicitările legale.


Firma lui Rareş Bogdan, abonată timp de 14 ani la contractele din bani publici ale Primăriei Cluj, condusă de actualul său coleg de partid, Emil Boc, şi de multiplul condamnat pentru corupţie, Sorin Apostu. Firmele lui Bogdan au primit de la Primăria Cluj Napoca cel puţin 177.972 de euro, bani publici

Un răspuns oficial al Primăriei Cluj Napoca (document mai jos), coroborat cu date din SEAP şi din declaraţia de interese a lui Rareş Bogdan (document mai jos), arată că firmele lui Rareş Bogdan de PR, publicitate şi consulatanţă, Trend Communication SRL şi Clever Media SRL/Trend Media SRL, sunt abonate de 14 ani la banii publici ai administraţiei locale din Cluj.

Aşa se face că, potrivit Primăriei Cluj, cele două firme ale lui Rareş Bogdan au avut contracte de publicitate, prin cumpărări directe, în perioada 2004, inclusiv- 2013, inclusiv, în anii 2015 şi 2016, 2018 şi, potrivit declaraţiei de interese a lui Bogdan şi în 2019 derulează aceste contracte din bani publici.

Deşi Primăria Cluj nu a dorit să transmit contractele din bani publici derulate cu firmele lui Bogdan timp de 14 ani, a trimis plăţile pe care susţine că le-a efectuat către cele două firme – Trend Communication şi Clever Media SRL/Trend Media SRL timp de 13 ani. Calculate la cursul euro al BNR din anii respectivi, plăţile făcute timp de 13 ani de primăriile Clujului, conduse de Emil Boc şi Sorin Apostu, către firmele lui Rareş Bogdan sunt 160.649 euro. Însă contractele încheiate sunt mult mai mari.

Sorin Apostu, primar al Clujului în perioada 2009-2011 cât Emil Boc era premier al României, a fost condamnat de 2 ori definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, complicitate la spălare de bani, fals în înscrisuri, toate în formă continuată, trafic de influenţă, instigare la spălare de bani în formă continuată. În timpul mandatului de primar al Clujului, procurorii DNA au probat că urmaşul lui Emil Boc la Primăria Cluj primea mită de la firmele aflate sub contract cu Primăria, mita fiind primită prin intermediul cabinetului de avocatură al soţiei, şi ea condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare mită, spălare de baji şi fals în înscrisuri, toate în formă continuată, alături de afaceristul Călin Stoia.

Potrivit datelor din SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), contractele dintre firmele lui Rareş Bogdan şi Primăria Cluj Napoca au variat ca valoare totală şi de la 35. 376 euro pe an în 2011 iar în 2017, 2018 şi 2019 au fost şi de peste 17.000 şi peste 18.000 de euro pe an. În 2019, firma lui Rareş Bogdan, Trend Communication SRL, derulează contracte din bani publici cu Primăria Cluj Napoca, condusă de colegul său de partid, Emil Boc, de 17.323 euro cu tot cu TVA.

Totalul plăţilor şi contractelor din bani publici între firmele lui Rareş Bogdan şi Primăria Cluj Napoca, timp de 14 ani, este de minimum 177.972 de euro.

Plăţile şi contractele derulate timp de 14 ani din bani publici s-au desfăşurat în condiţiile în care de-a lungul timpului, firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale lui Rareş Bogdan cât şi Rareş Bogdan personal au promovat ca imagine sau chiar prezentat o multitudine de evenimente şi acţiuni la care a participat politicianul Emil Boc, ca primar al Clujului şi nu numai, Alin Tişe, ca prefect sau preşedinte CJ Cluj, tot actual coleg de partid al lui Rareş Bogdan, şi alţi oficiali locali ai Clujului, şi au participat împreună şi la o serie de evenimente private.


Firma lui Rareş Bogdan, abonată 1 an şi 8 luni pentru 35.613 euro, bani publici, şi la contractele cu ANAF Cluj

Un alt răspuns oficial la o solicitare legală în baza legii 544/2011 privind liberul acces la informaţiile de interes public (document mai jos) arată că în perioada guvernării PDL, când Emil Boc era premier şi Sorin Apostu, primar al Clujului, dar şi ulterior, firma de PR, consultanţă şi publicitate a lui Rareş Bogdan, a fratelui său şi a lui Vasilică Hoandră, a obţinut contracte din bani publici şi de la ANAF Cluj, mai precis de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj Napoca. ANAF Cluj susţine că publica prin firma lui Bogdan anunţuri în ziare locale şi regionale, pentru activitatea de executare silită.

ANAF Cluj arată că în perioada 2010-2011 a avut un contract de 8 luni, prin cerere de ofertă, cu firma lui Bogdan de 23.812 euro iar în 2014-2015 a avut timp de 1 an un al doilea contract, tot din bani publici, achiziţie directă, de 11.801 euro. În total, calculate la valoarea euro comunicată de BNR din anii respectivi, contractele din bani publici ale ANAF Cluj cu firma lui Bogdan, Trend Communication SRL, au fost de 35.613 euro.


Nici Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca n-a scăpat de contractele cu firma de PR a lui Rareş Bogdan. Firma lui Rareş Bogdan ia timp de 3 ani, 30.473 de euro din contractul cu Spitalul, co-finanţare din bani publici europeni

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca (foto stânga postată duminică, 5 mai 2019, de la SCJU Cluj, de ministrul Sănătăţii), unitate specialicească de anvergură cu 42 de secţii şi compartimente în aproape toate specialităţile medico-chirurgicale, dar aflată în subordinea Consiliului Judeţean, condus de 11 ani de Alin Tişe, în prezent, un alt coleg de partid al lui Rareş Bogdan, şi ministerului Sănătăţii, şi el derulează timp de 3 ani contracte de publicitate din bani publici cu firma lui Rareş Bogdan, a fratelui său şi a lui Vasilică Hoandră, Trend Communication SRL.

Un răspuns oficial al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca (document mai jos) arată că firma lui Bogdan de PR, consultanţă şi publicitate, Trend Communication SRL are pe o perioadă de 3 ani, din 31 august 2017 până în 31 august 2020, un contract de publicitate de 30.473 euro, prin cerere de ofertă, procedură simplificată, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut, cu unitatea spitalicească din Cluj.

Spitalul arată că respectivul contract semnat pe 3 ani cu firma lui Bogdan face parte dintr-un proiect co-finanţat din bani europeni, din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional de Competitivitate 2014-2020, care are ca obiectiv general dezvoltarea unui instrument bazat pe imagistică medicală pentru a determina originea fibrilaţiei atriale persistente (dublu click program).

Contractul de 3 ani dintre Trend Communication SRL şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca este menţionat şi în declaraţia de interese a lui Rareş Bogdan, dar fără să fie menţionată valoarea acestuia cu tot cu TVA, contractul având valoarea totală reală, potrivit Spitalului, de 136.850 lei.

Date chiar de pe siteul firmei de PR, consultanţă şi publicitate a lui Rareş Bogdan arată că şi în 2014 firma sa, Trend Communication SRL, s-a ocupat de evenimente de lansare, conferinţe de presă şi materiale de suport la lansarea centrulului de cercetare medical IMOGEN, la care a participat pe lângă alţi oficiali ai judeţului şi primarul Clujului, Emil Boc.


Firma lui Rareş Bogdan, abonată timp de 4 ani, pentru 27.142 euro, contracte din bani publici şi de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest

Încă un răspuns oficial al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest (document mai jos) arată că firma de PR, consultanţă şi publicitate a fraţilor Bogdan şi Vasilică Hoandră a încheiat 14 contracte timp de 4 ani, majoritatea prin atribuire directă cu Agenţia din subordonea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Firma lui Bogdan a furnizat astfel către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest publicitate media, servicii tipografice şi conexe şi produse promoţionale în anii 2009, 2013, 2014 şi 2015 în valoare totală de 27.142 euro.

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest este un ONG de interes şi utilitate publică, cu personalitate juridică, care derulează programe europene de dezvoltare regională, alături de Ministerul Dezvoltării Regionale şi nu numai, prin Consiliul de Dezvoltare Regională din care fac parte o serie de şefi de CJ, primari de municipii şi oraşe ca Alin Tişe/Cluj, Gabriel Zetea/Maramureş, Radu Moldovan/Bistriţa, Ilie Bolojan/Oradea, pe regiunea Transilvania de Nord şi cuprinde 6 judeţe: Cluj, Bihor, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj (dublu click Consiliul de Dezvoltare Regională al ADRNV).


Rareş Bogdan: “Nu ştiu, jur!”

Deci ce înseamnă asta…115.000 de lei în 3 ani?

“Nu există cumpărare directă!”

“Dar de unde să ştiu eu? Mă interesează pe mine?!”

“Iulian, cine se ocupă de Primărie?
Ce om se ocupă de Primărie?

„Cât erau măi, contractele de la Primăria Cluj? Sincer…

Spuneţi-mi şi mie: Spitalul Judeţean. Am avut ceva contracte anul trecut sau acum 2 ani? Anul trecut…Pe ce subiect? Ce, ce facem pentru ei? Proiecte. Un proiect…Ce proiect? European? Bine, te rog, spune-mi exact despre ce este vorba, sună-mă înapoi!”

În momentul când am ieşit din Trend Communication SRL îţi dau şi actul ca să vezi…”

Î: Cu spitalele…De ce ai avut contract cu spitalele?

R: Nu ştiu, jur! Habar n-am. Dacă sunt anunţuri de publicat îi rog în continuare să intre în licitaţii să publice anunţuri…

Î: Nu, nu, nu. Sunt chiar în declaraţia ta de interese…

R: Numai puţin, numai puţin. Dacă sunt contracte

Î: Tu nu ştii ce ai scris în declaraţia ta de interese?

R: Ascultă-mă..Dacă o instituţie din România scoate la licitaţie un contract de vânzare de spaţii publicitare şi asta, ca această firmă să vândă mai ieftin, e foarte bine, îi rog în continuare să intre…şi să se bată în continuare…

Î: Eşti politician, ţi-ai asumat această calitate, puteam să o fac şi când erai în presă dar n-am ştiut că se întâmplă aşa ceva. Spitalul Clinic de Urgenţă Cluj (imagini mai jos), contract de prestări servicii, 36 de luni, 3 ani…Ascultă-mă puţin, că dacă vorbim unul peste altul nu ne înţelegem…

R: A fost licitaţie măi, probabil. Sincer, nu ştiu

Î: Nu, ai scris că este cumpărare directă!

R: Ce valoare e?

Î: Este 115.000 de lei…Este doar pe 36 de luni, înseamnă 3 ani.

R: Deci ce înseamnă asta…115.000 de lei (n.m valoarea reală totală a contractului este de 136.850 lei) în 3 ani? 23.000 de euro?

Î: Da măi, pic cu pic, pic cu pic, să vezi câte contracte sunt…Tu te-ai prezentat ca jurnalist, aveai în spate o agenţie de publicitate care făcea contracte de exemplu cu Primăria Cluj…

R: Dacă ei au licitat contractul, iartă-mă, ce e rău?

Î: Nu, nu, nu, nici la primăria Cluj. Tot cumpărare directă ai scris!

R: Nu există cumpărare directă!

Î: Ba da, există…

R: Există selecţie de oferte…Haide măi, Sorina, eu ştiu ce concurenţă e în Cluj sau ştiam…Pot să întreb dacă vrei…Pot să întreb şi să revin cu un telefon…Dar îţi spun sigur, nu a existat pentru că nimeni, nimeni…

Î: Adică nu sunt primele lucruri la care mă uit, am anchetat atâtea contracte…

R: Eşti un jurnalist foarte bun…

Î: Nu asta este problema mea.

R: Dă-mi voie să întreb…Ce m-ai întrebat, de Primărie sau ce vrei să afli?

Î: Nu, că le am să ştii.

R: Nu, ca să ştiu ce au făcut. Că tu mi-ai spus că au luat contract cu Primăria Cluj.

Î: Au avut multe, chiar pe declaraţia ta de interese mă uit în acest moment.

R: Păi, da, pentru că pe declaraţia mea de interese scrie foarte clar…

Î: Scrie contractele cu Primăria…

R: Dar de unde să ştiu eu? Mă interesează pe mine? (dă telefon cuiva de la Trend Communication SRL: Iulian (n.m. posibil Iulian Calaban, account executive la Trend Communication SRL), spune-mi şi mie pentru Primăria Cluj ce prestări servicii aţi făcut voi anul trecut, spre exemplu? Dar cine se ocupă de Primărie? Ce om se ocupă de Primărie? Bine, tu te ocupi de bancă, ok! Stai aşa să întreb…)

Î: Rareş, nu te agita pentru că este în declaraţia ta de interese…ultimul contract.

R: Dar nu vrei să ştii pentru ce?

Î: Ba da, dar scrie. Eu pot să intru pe licitaţii…Eu asta spun. Eu am intrat deja pe toate licitaţiile. Sunt în declaraţia ta…Şi vei afla că sunt mai multe contracte, pentru că trebuie mers în spate să vedem de câţi ani Primăria Cluj are contract cu firma Trend Communication.

R: Şi ce e rău să aibă, măi, contract? Iartă-mă…

Î: Problema este dubla calitate a ta…Adică la Primăria Cluj este un politician ca, de exemplu, Emil Boc…

R: Cât erau măi, contractele de la Primăria Cluj? Sincer…

Î: Au fost multe.

R: Cât era valoarea, te întreb….

Î: Păi tu nu ştii ce ai scris în declaraţia ta de avere, de interese?

R: Măi, valoarea, nu le ştiu măi pe de rost, pentru Dumnezeu! Eu nu am de unde să ştiu dacă sunt zeci, sute de mii de contracte într-un an. 1800 de clienţi. De unde să ştiu eu valoarea contractului exact cu Primăria Cluj?

Î: 69.000 de lei.

R: E mare, e o sumă pe 1 an.

Î: O să vezi câte sunt…

R: (dă telefon cuiva de la Trend Communication SRL: Spune-mi şi mie, ce faceţi pentru Primăria Cluj? Ce aţi făcut pentru Primăria Cluj…)

Î: Îţi spun eu: servicii de monitorizare media…

R: (la telefon cu cineva de la Trend Communication: ok, monitorizare de presă scrisă, online..) Deci monitorizare online…

Î: Păi asta ţi-am spus şi eu….

R: Ok, dar nu mi-ai zis înainte, m-ai lăsat să sun…

Î: Păi dacă n-ai răbdare. Eu îţi spun că am lucrurile. Eu îţi spun de dubla ta calitate…

R: Pentru Spital vrei să ştii?

Î: Da, vreau să ştiu. Deci tu ai contract şi cu Primăria…şi cu Spitalul…

R: La Cluj, spitalele sunt consiliile judeţene sau ministerul Sănătăţii. La Cluj!

Î: Autoritatea locală…

R: Primăria nu are decât un singur spital la Cluj în subordine, spitalul Clujana. Stai numai puţin să întreb..să văd cine…Că nu-i ştiu, că nu mă interesa…

Î: O să-ţi public toate contractele, degeaba te superi.

R: Sorina, nu mă supăr. De ce să mă supăr? Tu fă-ţi foarte bine treaba de jurnalist şi eşti un jurnalist bun, ambiţios, acid, foarte bine faci. Ce e rău? Foarte bine, dacă-ţi închipui că mă supăr pe tine aş fi un idiot.

Î: Şi îţi spun că este o problemă pentru că acum eşti şi politician…

R: Da, dragă, nu mă supăr. Nu mă supăr. O să beau cu aceeaşi plăcere o cafea cu tine, o să mănânc o pizza sau o pasta cu aceeaşi plăcere. Nu mă supăr…

Î: Am cerut puncte de vedere…

R: Stai numai puţin. (vorbeşte cu cineva de la Trend Communication SRL: spuneţi-mi şi mie, Spitalul Judeţean am avut ceva contracte anul trecut sau acum 2 ani? Anul trecut…Pe ce subiect? Ce, ce facem pentru ei? Proiecte. Un proiect…Ce proiect? European? Bine, te rog, spune-mi exact despre ce este vorba, sună-mă înapoi) Deci e ceva, un proiect european. E parte într-un proiect legat de Spitalul Judeţean. O să-ţi spun şi aia. Dar să ne înţelegem. Fă abstracţie 30 de secunde de subiectul în cauză. Tu publică absolut orice, fă-ţi treaba jurnalistică, perfect, eu la rândul meu…nu am nici cea mai…nu te gândi că impresia ta despre tine se schimbă acum sau…Sunt exact la fel, am aceeaşi părere…bună. Deci nu se schimbă aboslut nimic. Şi îţi voi răspunde cu aceeaşi plăcere la telefon, oricând.

Î: Dar nici nu mă gândesc, Rareş.

R: Iar în momentul când am ieşit de acolo (n.m. din Trend Communication SRL) îţi dau şi actul ca să vezi

Î: Chiar aş vrea să mi-l dai când ieşi.

R: Cu drag, şi bem şi o cafea împreună. Bem cafea şi mâine dacă vrei, când doreşti.

Î: Eu te-am sunat, ţi-am cerut punct de vedere…

R: Eşti jurnalist, eşti jurnalist bun. Mi se pare…O să te sun să-ţi spun de asta. Mă poartă ăştia ca pe o maimuţă. Acum mă duc în sectorul 3 să stau de vorbă cu oamenii. Umblu, n-am lucrat…Deci mă trezesc la 7.30, mă trezeam la 10.30-11.00, şi mă culc la 1.00-2.00 mort, stors. Umblu, prin ţară, prin emisiuni…

Î: Tu ai vrut-o….

R: Da, eu am vrut-o, da, ce să zic? Eu am vrut-o!”

Ulterior, prin mesajeria WhatsApp, Rareş Bogdan a trimis următoarele date referitoare la contractul de 3 ani al firmei sale, Trend Communication SRL cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca: “obiectul contractului : servciii de publicitate – în perioada / perioadele convenite. Plata se face din venituri proiectul imATFIB, POC P_37_245,  acesta este un proiect de cercetare şi se desfasoară doar prin spitalul judeţean iar serviciile sunt : realizare webpage, realizare de produse de comunicare, realizare şi aplicare de însemne pe echipamente, evenimente worksop/ conferinta 3 zile aprroximativ 50-60 de participanţi internationali, organizare inclusiv cazare şi transport, team building pentru echipa proiectului anual câte 1 în perioada 2017-2020, organizarea a 2 conferinţe de presă, servicii media. Pe cercetare şi numai aşa se putea derula prin spital. Ei singuri nu puteau derula proiectul dacă nu era prin spital”.


Firmele lui Rareş Bogdan au avut contracte cu statul de peste 1.219.300 de euro din bani publici

Până în prezent, autorităţile, instituţiile, agenţiile, companiile publice sau la care statul este principal sau cel mai mare acţionar, portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice precum şi alte documente arată că firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale fraţilor Rareş şi Mihai Bogdan, Vasilică Hoandră şi familiei Bogdan au beneficiat de-a lungul anilor de sume de peste 1.219.300 de euro din fonduri publice:

127.000 de euro de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca

23.000 de euro de la Universitatea tehnică din Cluj Napoca

2300 de euro de la ARCUB

308.000 de euro de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

110.000 de euro de la Hidroelectrica SA

aproape 100.000 de euro de la Electrica Transilvania Nord SA

280.000 de euro de la Romgaz SA

Peste 177.000 de euro de la Primăria Cluj Napoca

35.000 de euro de la ANAF Cluj

30.000 de euro de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca

27.000 de euro de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest…


(Dublu click Citiţi PRIMUL EPISOD al anchetei) EXCLUSIV. Rareş Bogdan şi-a cumpărat în 2018 vilă şi teren în Voluntari de 500.000 de euro de la familia controversatei prietene a Elenei Udrea din SUA, trimisă în judecată de DNA pentru fapte de corupţie în legătură cu retrocedări frauduloase şi escrocherii imobiliare

(Dublu click Citiţi al DOILEA EPISOD al anchetei) EXCLUSIV. #Afacerile lui Rareş Bogdan, contracte de sute de mii de euro din bani publici: 127.000 de euro de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, 23.000 de euro de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, 2300 de euro de la ARCUB, 308.000 de euro de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

(Dublu click Citiţi al TREILEA EPISOD al anchetei) EXCLUSIV. #Afacerile lui Rareş Bogdan: “Jocurile” lui Rareş Bogdan “mufate” ani în şir la contracte pe bandă rulantă de sute de mii de euro din bani publici. 280.000 de euro a luat şi de la Romgaz, aproape 100.000 de euro de la Electrica Transilvania Nord şi 110.000 de euro şi de la Hidroelectrica


ARTICOLE SIMILARE

LASĂ UN COMENTARIU