Politic

Cine castiga in PSD? This is the question…

7 iunie 2007

Un partid cu multi oameni prea puternici. Un partid cu rani mult prea vechi. Un partid obisnuit cu prea multe jocuri si cu prea multe tradari. Un partid care, de atata Putere, nu mai stie sa faca Opozitie. Un partid in care lucrurile se misca greu. Dar cand se misca, sunt de neoprit…
Una peste alta, un partid in care astazi, ca un detaliu, s-a injurat. La greu. Mai nervosi decat Tariceanu, cred ca au fost liderii de organizatii judetene PSD. Oamenii au venit de seara, la Bucuresti, sa rupa pisica odata pentru totdeauna. Sa ramana in Opozitie sau sa intre la guvernare. Si sa voteze maine, in Comitetul Executiv. Numai ca, la mult timp dupa ce aflase presa, au aflat si ei. Comitetul se amanase. „Pentru o data ulterioara”. Si oamenii au ramas uimiti. Ca a trebuit sa se duca…de unde-au venit. Pentru ca, la Bucuresti, pisica n-a ajuns inca pe masa. Si nu mai au ce sa mai rupa. Au dat telefoane, s-au interesat de avioane si au injurat la greu… partidul.
Pronosticurile nu erau spectaculoase. Pentru ca, in PSD, fiecare controleaza ceva sau pe cineva, partidul, ca si conducerea, erau impartite. Replicile variau: ” Abia asteptam Comitetul sa vad cum si-o vor fura clujenii” sau „Asta e…O facem si pe asta. Stii ca ne sta bine la guvernare”.
Un partid care s-a bagat acolo unde n-avea ce sa caute. Si-acum cauta nici el nu stie ce si unde. Dar adora ca tine in stand-by un presedinte obsedat de un premier si un premier obsedat de un presedinte. Un partid care crede ca acum e puternic, dar care, fugarindu-se prin Bucuresti cu liberalii, uita ca, dintr-un asemenea joc, poate sa piarda si mai mult.
Un partid in care, la ora asta tarzie, e remiza. Pentru ca, in PSD, Hrebenciuc a pierdut pariul cu suspendarea iar clujenii au pierdut si ei meciul mazilirii lui Hrebenciuc. Un partid care maine insa o va lua de la capat….Va cauta din nou si din nou sa rupa pisica…Dar daca pisica-i va rupe pe ei?
Apropo…aveti un pronostic? Cine va castiga partida asta- Hrebenciuc sau clujenii?

ARTICOLE SIMILARE
8 Comentarii
 1. Răspunde

  Cristian Şuţu

  8 iunie 2007 03:01:57

  bravo, sorina. bun text. mi-a placut ideea ta despre psd: „de atita putere nu mai stie sa faca opozitie”. mi-a amintit de nichita stanescu: „de mult viu ma mult murisem”

 2. Răspunde

  Comisia ALFA

  8 iunie 2007 06:26:20

  e un joc de suma 0, sorina. Vorba lu’ Patapievici, aia cu „ce pierdem defapt cand castigam”

 3. Răspunde

  Raluca

  8 iunie 2007 06:39:26

  In PSD nu castiga nimeni. In afara PSD castiga PD si TB.

 4. Răspunde

  cristian china birta

  8 iunie 2007 06:49:34

  eu cred ca partida va fi castigata de alesii locali din psd
  adica de primari si presedinti de consilii judetene
  nu stiu de ce am feelingul asta
  acuma cat de bine sunt plasati clujenii sau hrebenciuc pe langa grupurile de alesi locali (ca si aici sunt mai multe) asta nu stiu
  psd este la putere inca in multe zone in provincie
  acolo unde functioneaza foarte bine cooperativele locale
  e greu sa spui unui baron local sa lase ciocul mic si sa traiasca bine in opozitie
  mai ales ca nici geoana nu a inteles inca despre cum ar trebui sa faca psd opozitie
  poate il conving ambasadorii axei lui basescu in pelerinaj pe la kisselef

 5. Răspunde

  Raluca

  8 iunie 2007 11:19:03

  The real question is „who is the master-puppeteer”?

 6. Răspunde

  Stas

  8 iunie 2007 11:55:09

  castiga oamenii care mai gandesc rational.oamenii care nu vor la putere in acest moment.si vor face tot posibilul sa nu intre la guvernare si sa nu faca vreo alianta cu PD.

 7. Răspunde

  Comisia ALFA

  8 iunie 2007 17:01:32

  Nu cred ca mai e cineva in momentul de fata care sa stie ce se intampla in realitate. Nimeni, nici macar TB. S-a segmentat si fragmentat mult prea mult scena politica. Cred ca e pentru prima oara dupa multi ani cand „politicienii” se urasc pe bune. Nu e vorba nici de putere, nici de bani, ci doar de pasiuni si de fuga dupa simpatie electorala. Atat! Ca fenomen il putem numi morometizarea Romaniei: un individ se aseaza in centru bataturii si ne explica ce se intampla pe Dambovitia. Ce ramane: foamea din Silistea-Gumesti…

 8. Răspunde

  ziarist

  10 iunie 2007 22:06:59

  eu cred ca e inca remiza….o vor lua de la capat, curand…

LASĂ UN COMENTARIU