Uncategorized

#CARACALUL din GUVERNUL României. “Interlopul” din Caracal, Remus Rădoi, de pază la obiectivele Ministerului Afacerilor Externe al României. CONTRACTELE de 100.000 de euro, bani publici, în EXCLUSIVITATE

15 august 2019

Un răspuns oficial al Ministerului Afacerilor Externe, oferit în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, confirmă că firma de protecţie şi gardă SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal, controlată de controversatul Remus Rădoi, a păzit în anul 2019, timp de 3 luni, Ministerul Afacerilor Externe al României şi obiectivele sale, chiar înainte de tragedia de la Caracal.

Contractul de servicii dintre Ministerul Afacerilor Externe al România şi firma controlată de Remus Rădoi a fost făcut în baza “procedurilor interne proprii ale MAE”, a fost suplimentat rapid prin încheierea succesivă a două acte adiţionale, astfel că valoarea totală a contractului a ajuns la aproape 100.000 de euro, bani publici.

Potrivit prevederilor iniţiale, contractul se putea prelungi până pe 1 aprilie 2020 însă, având în vedere că nu au fost respectate obligaţiile din documente, contractul de pază cu firma controlată de Rădoi, încheiat pe vremea ministeriatului lui Teodor Meleşcanu, a fost reziliat de MAE începând cu 1 iulie 2019, cu câteva săptămâni înaintea izbucnirii tragediei din Caracal.

MAE a plătit până acum, în iunie şi iulie 2019, către SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal, controlată de Remus Rădoi, suma de 34.140 de euro din bani publici pentru serviciile prestate.

Atât într-unul din actele adiţionale cât şi în răspunsul oficial, MAE susţine că a încheiat contractul cu firma de pază din Caracal controlată de Remus Rădoi pentru că “MAI nu a alocat resursele umane necesare” iar “Jandarmeria nu a alocat efectivele necesare asigurării serviciilor de pază”. Ca atare, serviciile autorităţilor şi instituţiilor publice au fost suplinite/înlocuite, pe alţi bani publici, de către firma de pază din Caracal controlată de controversatul Remus Rădoi.

După ce a reziliat contractul cu SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal, la 1 iulie 2019, MAE a făcut încheiat un nou contract pentru aceleaşi servicii de pază la obiectivele ministerului. “Aleasa” de data aceasta este firma SC TMG Guard SRL din Gorj, abonată şi ea la contracte din bani publici ca şi precedenta societate, dar deţinută, potrivit presei şi datelor publice, de către Lucian Mecu (32 de ani) şi Alin Niculescu (27 de ani), copiii foştilor ofiţeri SRI din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Gorj/SRI Gorj, Victor Mecu şi Alin Alexandru Niculescu. Contractul de pază al MAE cu firma fiilor ofiţerilor SRI Gorj este în valoare de 76.641 euro bani publici, are posibilitate de prelungire până pe 1 aprilie 2020 şi se derulează în prezent.


Remus Rădoi şi firmele de protecţie şi gardă, de investigaţii şi de servicii privind sisteme de securizare, cu contracte de milioane de euro din bani publici

Remus Rădoi

Remus Rădoi (42 de ani) este un personaj controversat care s-a născut în Redea, care activează în Caracal şi care are un istoric al violenţei cunoscut. Pe 3 aprilie 2002, şi-a incendiat maşina în faţa ministerului Justiţiei. A stropit maşina cu benzină şi i-a dat foc, se scrie într-un comunicat oficial al Guvernului României. Imagini de televiziune sau de pe camerele de supraveghere îl surprind în anul 2010 scoţând pistolul pe stradă, implicat în violenţe şi bătăi, astfel că în 2011, potrivit Libertatea, Rădoi a fost condamnat de Judecătoria din Caracal la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare după ce în 2007 şi 2009, a bătut nişte rivali, Rădoi a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova dar a rămas cu pedeapsa din prima instanţă. (link Libertatea). Remus Rădoi are la activ două condamnări. (link Libertatea)

Cunoscut în presa locală şi centrală drept “Codiţă”, liderul “clanului bodyguarzilor” sau “Samuraiul”, Remus Rădoi a dezvoltat în timp o serie de afaceri. Şi despre ele a scris de-a lungul timpului presa, cât şi despre legăturile lui cu politicieni PSD şi nu numai. În ciuda condamnărilor, afacerile sunt prin interpuşi preponderent în zona firmelor de protecţie şi pază care necesită avize prealabile şi licenţe de funcţionare chiar din partea SRI şi a IGPR. O contorizare făcută de G4media arată firmele controlate de Remus Rădoi ca având contracte în timp de peste 4,3 milioane de euro bani publici cu instituţii publice. (link G4Media)

Datele oficiale ale Registrului Comerţului pe activităţile lui Remus Rădoi în România şi ale apropiaţilor săi, valabile la 6 august 2019, coroborate cu datele ministerului de Finanţe, arată că acesta a controlat/controlează/a fost implicat/este implicat direct sau prin interpuşi într-o serie de societăţi:

  • Safety Security SRL, din strada Plevnei nr 2, Caracal, înfiinţată în 2006, cu asociat unic Dumitru Ţîrnă din Redea, dar administrată de 63 de ani, Maria Oprescu, care ar fi potrivit presei soacra sa, firmă cu activităţi de protecţie şi gardă, activităţi de investigaţii, activităţi de investigaţie şi protecţie a bunurilor şi persoanelor, activităţi de servicii privind sisteme de securizare, activităţi de construcţii, lucrări instalaţii electrice, construcţii hidrotehnice. Angajaţi declaraţi 2018: 250, cifră de afaceri netă pe 2018: 2,8 milioane de euro, profit net 2018: 908.142 euro.
document ONRC
  • Spartan Pază şi Protecţie SRL, din strada Plevnei nr 2, Caracal, înfiinţată în 2009, cu asociat unic şi administrată tot de Maria Oprescu– cu activităţi de protecţie şi gardă, activităţi de investigaţii, activităţi privind sistemele de securizare, lucrări instalaţii electrice. Angajaţi declaraţi 2018: 63, cifră de afaceri netă pe 2018: 375.329 euro, pierdere netă 2018: 54.584 euro.
  • Activ Radiotv SRL, din strada Plevnei nr 2, Caracal, înfiinţată în 2008, cu asociat unic şi administrator chiar Remus Rădoi, cu activităţi de producţie cinematografică, video şi programe de televiziune, activităţi de difuzare a programelor de televiziune, activităţi de curaţenie, colectarea deşeurilor nepericuloase, restaurante, baruri, servire a băuturilor, reparare autovehicule. Situaţia financiară nedeclarată pe anii 2016, 2017 şi 2018.
  • Best Fotovoltaic Holding SRL, din strada Plevnei nr 2, Caracal, înfiinţată în anul 2014, cu asociat unic şi administrator Rădoi Maria de 73 de ani din sat Deveselu, număr de contact Remus Rădoi, cu activităţi deproducţie energie electrică, transport energie electrică, comercializare energie electrică, furnizarea de abur şi aer condiţionat, activităţi de consultanţă şi management. Situaţia financiară nedeclarată pe anii 2016, 2017 şi 2018.
  • Rădoi Nicolae AF, în care au fost implicaţi de-a lungul timpului Remus Rădoi şi Nicolae Rădoi şi Omniprotect SRL cu număr de contact Remus Rădoi şi activităţi de protecţie şi gardă, activităţi de investigaţie şi protecţie a bunurilor şi persoanelor, lucrări instalaţii electrice, ambele firme fiind radiate.

Datele Registrului Comerţului arată că majoritatea firmelor controlate de Remus Rădoi îşi au sediul în Caracal, pe strada Plevnei 2, în interiorul unui mall aproape pustiu, dar în care îşi au sediile sociale sau secundare şi o grămadă de alte societăţi. În ciuda datelor, Remus Rădoi a declarat pentru Digi 24 că are “peste 1800 de angajaţi în zonă” iar presa susţine că Rădoi controlează şi clubul Imperium din Caracal în faţa căruia în acest an a avut loc o altă altercaţie violentă. Spartan Pază şi Protecţie SRL (fosta denumire Spartan Security&Intervention SRL), firma de protecţie şi gardă, activităţi de investigaţii, activităţi privind sistemele de securizare cu care a încheiat în acest an contract de pază chiar Ministerul Afacerilor Externe, este înfiinţată în Septembrie 2009 iar în ea fost implicaţi de-a lungul timpului următorii: Niculae Smarandache Ştefănescu, Saouma Henri zis Rico/cetăţean libanez, condamnat în primă instanţă şi potrivit presei, finul deputatului PSD, Florin Iordache, Marius Adrian Ştefănescu, Sorina Rădoi, Maria Kellner/Oprescu, pentru ca în prezent firma cu sediul social tot în strada Plevnei 2 etaj 2 să fie deţinută 100% şi are ca administrator tot pe Maria Oprescu de 63 de ani.


Contractul MAE – Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal, din aprilie 2019, pe aproape 85.000 de euro din bani publici

Contractul dintre Ministerul Afacerilor Externe şi SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal (document mai jos) a fost încheiat pe 28 Martie 2019, în timp ce Teodor Meleşcanu era ministrul Afacerilor Externe al României. Execuţia contractului între MAE şi firma de pază controlată de Rădoi a început pe 1 aprilie 2019, preluarea obiectivelor pentru începerea prestării serviciilor de pază având loc până la data de 31 martie 2019 prin semnarea proceselor verbale de predare-primire.

Contractul este încheiat iniţial pe o perioadă de 9 luni (01.04. 2019- 31.12.2019) şi are o valoare totală, cu tot cu TVA de 84.625 euro, bani publici.

În funcţie de fondurile bugetare alocate pe anul 2020, contractul de pază poate fi prelungit cu până la 4 luni, de la data de 01.01.2020, se arată în prevederile documentului.

Contractul prevede ca firma controlată de Remus Rădoi să presteze servicii de pază 24/24ore, 7 zile din 7 la 4 obiective în care îşi desfăşoară activitatea structuri ale MAE: Bulevardul Aviatorilor nr.50/sector 1, str. Daniel Constantin nr.17/sector 1, str.Cireşului nr.11-13/sector 2 şi str. Silvestru nr 4. De asemenea, firma SC Spartan Pază şi Protecţie SRL urma să presteze servicii de pază de 8 ore/zi, de luni până vineri, de la ora 8.30 la ora 16.30, şi la sediul din Calea Victoriei nr.88/sector 1.


PRIMUL „supliment” de la MAE de 8762 de euro pentru Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal, la doar 5 zile după contract. Contractul ajunge la 93.387 euro din bani publici

La doar 5 zile după semnarea contractului iniţial cu firma de pază controlată de Remus Rădoi, Ministerul Afacerilor Externe mai încheie şi un Act adiţional cu aceeaşi firmă (document mai jos), SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal, prin care suplimentează cu 4 posturi serviciile pe care trebuia să le presteze societatea către MAE, cât şi suma plătită din bani publici.

Astfel, pentru luna aprilie 2019, SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal urma să păzească şi obiectivul MAE din bulevardul Aviatorilor 50A şi pe cel de pe Aleea Alexandru 20A şi pe cel din strada Polonă nr.8 şi pe cel din strada Muzeul Zambaccian nr 18, cu servicii prestate permanent 24/24 ore, 7 zile din 7. Suma în plus din bani publici pe care o primea firma controlată de Rădoi de la MAE: 8762 de euro.

Aşa se face că la data de 1 aprilie 2019, Ministerul Afacerilor Externe avea încheiat un contract şi un act adiţional SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal în valoare totală de 93.387 euro, bani publici.


AL DOILEA „supliment” de la MAE de 6572 de euro pentru Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal la 25 de zile după primul „supliment”. Contractul ajunge la aproape 100.000 de euro din bani publici

După alte 25 de zile de la primul act adiţional între firma controlată de Remus Rădoi şi MAE, pe 26 aprilie 2019, acelaşi minister al Afacerilor Externe, tot pe vremea lui Teodor Meleşcanu mai încheie şi un al doilea act adiţional cu aceeaşi SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal (document mai jos).

Al doilea act adiţional încheiat vizează o suplimentare pentru luna mai 2019 pentru firma controlată de Rădoi, cu încă trei posturi pentru obiectivele MAE din Bulevardul Aviatorilor 50A, Aleea Alexandru 20A şi str. Polonă nr.8, cu servicii de pază prestate permanent 24/24 ore, 7 zile din 7, iar suma în plus din bani publici pe care urma să o primească SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal de la MAE era de 6572 euro.

Astfel, la data de 26 aprilie 2019, firma controlată de Rădoi şi MAE avea încheiat contract şi două acte adiţionale în valoare totală de 99.959 euro. Aproape 100.000 de euro.

În acest al doilea act adiţional încheiat între MAE şi firma controlată de Remus Rădoi se arată că MAE îşi rezervă dreptul de a denunţa unilateral contractual pe parcursul derulării acestuia cu un preaviz de 3 zile lucrătoare, din momentul în care Jandarmeria alocă efectivele necesare asigurării serviciilor de pază. Iar celelalte clauze contractuale rămân neschimbate.


După 3 luni, MAE brusc reziliază contractul cu firma controlată de Remus Rădoi, înainte de scandalul Caracal: “Nu au fost respectate prevederile”

Pe 24 iunie 2019, cu câteva zile înainte de plecarea lui Teodor Meleşcanu din fruntea MAE, ministerul de externe anunţă SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal că reziliază începând cu 30 iunie 2019 contractul cu ei, predarea obiectivelor urmând să se facă pe 1 iulie 2019 la ora 7.30. (document mai jos)

MAE susţine că firma controlată de Rădoi nu a respectat 4 prevederi ale contractului, respectiv toate obligaţiile prevăzute la punctele 9.1, 9.2, 9.3 şi 9.4, şi practic cele mai importante referitoare la: prestarea serviciilor cu respectarea legii 333/2003, răspunderea pentru prejudiciile cauzate achizitorului, asigurarea unui minim de 3 echipe de intervenţie, efectuarea intervenţiei la fiecare obiectiv în maximum 30 de minute de la solicitare, asigurarea pazei şi apărării integrităţii tuturor bunurilor, înştiinţarea şefilor ierarhici despre producerea oricărui eveniment, înştiinţarea Poliţiei, a structurii de securitate a MAE, asigurarea confidenţialităţii, cunoaşterea destinaţiei şi dispunerii obiectivului, luarea măsurilor de prevenire împiotriva furturilor, prevenirea şi zădărnicirea acţiunilor individuale sau în grup îndreptate împotriva obiectivului, dispunerea de serviciu de dispecerat, purtarea uniformei cu însemnele firmei, ecuson, tonfă, lanternă, spray cu gaz iritant lacrimogen, telefon sau radiotelefon cu bandă de frecvenţă autorizată în perfectă stare de funcţionare, părăsirea postului strict numai în condiţiile prevăzute în planul de pază, respectarea regulilor interne, folosirea sistemului de supraveghere video, verificarea la terminarea programului a sistemului de închidere al uşilor, ferestrelor, birourilor, magaziilor, ascensorului, parcării auto, terasei, respingerea oricărui atac împotriva obiectivului, permiterea controlului dispozitivului numai persoanelor care au acest drept, neconsumarea de băuturi alcoolice,  pază permanentă, alarmarea salariaţilor în cazul izbucnirii unui incendiu, aducerea la cunoştinţă a avariilor la instalaţii electrice, legitimare, nepermiterea persoanelor în obiectiv aflate în stare vizibilă de ebrietate, menţinerea curăţeniei, politeţe şi…multe altele.

MAE spune în notificarea de reziliere că SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal nu a respectat nici punctul 9.4 din contract.

Punctul 9.4 spunea că prestatorul, în acest caz, SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal, avea obligaţia ca licenţa de funcţionare emisă de IGPR să fie valabilă pe toată durata derulării contractului iar la fiecare reînnoire a licenţei, firma controlată de Rădoi avea obligaţia să prezinte MAE o copie a licenţei în cel mult 24 de ore.

Potrivit contractului, MAE avea dreptul ca lunar, prin doi reprezentanţi ai Direcţiei Cancelariei şi Protecţia Informaţiilor Clasificate şi un reprezentant de la Direcţia Administrarea Patrimoniului şi Achiziţii, să verifice modul de prestare a serviciilor de către SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal.


MAE: Contractul s-a făcut în baza “procedurilor interne proprii”

Pe 26 iulie 2019, la nici o lună împlinită de la notificare, opinia publică avea să afle de situaţia dramatică din Caracal şi de dispariţia Alexandrei Măceşanu. Un rol în “coordonarea” structurilor Poliţiei şi punerea autorităţilor pe piste false l-a avut Remus Rădoi, aşa cum a relatat ziarul Libertatea.

În răspunsul pe legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, MAE susţine că atribuirea contractului cu SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal “a fost realizată în baza procedurilor interne proprii” de “servicii specifice”, în conformitate cu legea 98/2016, prin publicarea unui anunţ de publicitate în cadrul SEAP.

MAE susţine că la procedura de achiziţie au participat 4 operatori economici din piaţa de profil iar procedura de atribuire a fost realizată de către „compartimentul intern specializat în domeniul achiziţiilor din MAE„, fără a numi şi responsabilii, deşi aceştia au fost solicitaţi.

MAE confirmă că sursa de finanţare a contractului cu SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal a fost bugetul MAE, fonduri publice, şi susţine că iniţialul contract alături de cele două acte adiţionale încheiate au fost în valoare totală de 469.814, 29 lei. Adică 99.960 euro.


Pentru că MAI nu a alocat resursele umane necesare”,”jobul” MAI a fost preluat de firma controlată de Remus Rădoi. MAE a plătit până acum firmei controlate de Rădoi 34.140 de euro din bani publici

“Contractul a fost suplimentat prin încheierea a două acte adiţionale, corespunzător numărului de posturi de pază pentru care MAI nu a alocat resursele umane necesare. Preluarea graduală a obiectivelor stabilite a început în data de 18 martie 2019 cu preluarea primului obiectiv în data de 1 mai, la această data au fost preluate alte 2 obiective, urmând ca în luna noiembrie 2019 să fie preluate încă 2 obiective”, precizează MAE în răspunsul oferit în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public.

Având în vedere neîndeplinirea obligațiilor contractuale ale operatorului economic, contractul de servicii a fost reziliat, începând cu data 01 iulie 2019, conform notificării de reziliere nr. G1-2/3889/28.03.2019”, se arată în răspunsul ministerului care confirmă că până la pe 6 august 2019, adică până săptămâna trecută, MAE a plătit firmei SC Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal controlată de Rădoi , prin plăţi făcute succesiv în lunile iunie şi iulie 2019, suma de 160.460,08 lei. Adică în total 34.140 de euro din bani publici. (documente plăţi MAE în iunie şi iulie 2019 către Spartan Pază şi Protecţie SRL din Caracal, mai jos)


Remus Rădoi: “Noi STĂPÂNIM, să spunem, toată zona. Atât pe privat, cât şi pe public”

Remus Rădoi

Într-o intervenţie televizată pe postul România TV din 13 august 2019 (ora 23.00, link), Remus Rădoi a declarat: “Niciodată o firmă de pază nu poate să constituie un clan. Ea este permanent monitorizată, fiecare lucrător sau agent în cadrul firmei de pază nu poate să aibă cazier, eu personal nu am cazier. Ceea ce pot să menţionez este că în momentul în care măcar se suspectează că ai face parte sau ai avea conivenţă cu o astfel de grupare şi se ridică licenţa de la SRI şi IGPR. Nu, nu sunt administrator în firmă. Sunt angajat pe postul de director comercial. (…) Eu am fost acţionar într-una dintre firme, pot să fiu în continuare neavând cazier, condiţia pentru a fi administrator la o firmă de pază este să nu ai cazier şi să ai studii superioare. Însă, eu fiind deja administrator într-o firmă, Registrul Comerţului nu te lasă să fii administrator la două firme.(…) Eu ceea ce am sesizat a fost faptul că primele două siteuri care mi-au dat acea denumire şi m-au plasat ca liderul unei grupări, unul era deţinut de un fost şef SRI dintr-un anume judeţ iar un altul era G4media pe care…”.

Sursa: imagini Pro TV. Remus Rădoi

Firma mea de pază (n.r. sunt patronul firmei) e printre primele 4 din ţară. Aici este o eroare că am camere multe de supraveghere. Cu siguranţă, ştiu multe. Monitorizăm, aveţi parţial dreptate. Monitorizăm prin dispecerat. Dispeceratul este obligat ca camerele (sic) montate şi legate de dispeceratul nostru să le şi monitorizeze. (…) Atenţie, una dintre locaţii unde s-a mers a fost indicată de noi”.

În Bold am circa 20 de persoane. Pe întreg oraşul Caracal, am circa 120 de agenţi. Posturile sunt fixe şi sunt comasate pe fabrici sau mici întreprinderi private, în incintă, în curţi. De intervenţie există 2 echipaje pe tot oraşul care se deplasează acolo unde este sunat de beneficiar sau sistemul de alarmă se declanşează şi dă în dispecerat. Sunt puţine, dar asta şi datorită oraşului care are o potenţă pe care o ştiţi şi dvs. şi atunci noi dozăm sau repartizăm personalul în funcţie de necesităţi şi numărul de clienţi”.

Noi stăpânim să spunem toată zona, atât pe privat cât şi pe public. Pot să vă spun că raportarea grupărilor din Caracal este una de vasalitate faţă de Craiova, ceea ce probabil intuiaţi şi dvs. Şi nouă ni s-a părut că undeva acolo s-a pus întotdeauna stop, s-a astupat ţeava cum s-ar spune”.

Mă mânâ-n luptă crezul”, mai spune filosofic Rădoi.


În aceeaşi zi, un nou contract de pază al MAE pentru aceleaşi obiective: Iese firma controlată de Remus Rădoi, intră copiii ofiţerilor SRI Gorj, pe 76.641 de euro din bani publici, contract ce poate fi prelungit până pe 1 aprilie 2020

După ce a reziliat contractul de servicii cu firma controlată de Remus Rădoi, în aceeaşi zi de 1 iulie 2019 în care a fost predată paza obiectivelor MAE înapoi, adică de la Spartan Pază şi Protecţie SRL către MAE, MAE face un nou contract pentru paza aceloraşi obiective. De data aceasta, firma care a fost „aleasă” şi care a înlocuit şi firma controlată de Remus Rădoi şi MAI şi Jandarmeria pentru paza aceloraşi obiective ale Ministerului Afacerilor Externe, este SC TMG Guard SRL din Gorj.

Sursa: Monitorul Oficial al României

Firma SC TMG Guard SRL din Gorj este o firmă de protecţie şi gardă, înfiinţată în 2016, şi care este deţinută, potrivit datelor Monitorului Oficial dar şi presei locale, de către Lucian Victor Mecu (32 de ani) din Târgu Jiu, Gorj şi de către Alin Niculescu (27 de ani), din acelaşi municipiu şi judeţ, cei doi fiind chiar fiii foştilor ofiţeri ai Direcţiei Judeţene de Informaţii Gorj/SRI Gorj, Victor Mecu şi Alin Alexandru Niculescu, potrivit JN. (link)

Firma de protecţie şi gardă a celor 2 copii ai ofiţerilor SRI Gorj are pe 2018- 857 de salariaţi declaraţi, un profit net declarat de 121.791 euro şi o cifră de afaceri netă de 4,1 milioane de euro doar pe anul calendaristic 2018, potrivit datelor Ministerului de Finanţe. Firma SC TMG Guard SRL este abonată şi ea la contracte din bani publici cu instituţii şi autorităţi publice, potrivit presei centrale şi locale: 400.000 de euro de la Romgaz, contracte cu Direcţia Regională a Finanţelor Publice Craiova, cu AJFP Vâlcea, AJFP Olt, Biroul Vamal Olt, Biroul Vamal Vâlcea, Biroul Vamal Corabia, Trezorerie Motru, STCP Caracal, STCP Balş, cu Complexul Energetic Oltenia SA, Universitatea Tehnică din Cluj, Autoritatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică din Gorj şi Olt.

sursă foto: gorjeanul.ro

Lucian Victor Mecu a fost/este implicat în societăţile SC Eurototal SRL(servicii de curăţenie) alături chiar de tatăl său, Victor Nicolae Mecu. În iunie 2007, şi părinţii de la SRI Gorj ai celor doirespectiv Victor Nicolae Mecu (56 de ani) şi Alexandru Marian Niculescu (59 de ani) au fondat o firmă de investigaţie şi de protecţie a bunurilor şi persoanelor numită TEAM Guard SRL/devenită TEAM Guard Pază şi Protecţie SRL/TEAM TG Guard SRL, care potrivit presei locale şi ea a fost abonată la contracte publice: Loteria Română, minele Petrila şi Paroşeni, Spitaul Judeţean de Urgenţă Petroşani, ONRC Gorj, Societatea de Închideri Mine Valea Jiului. Datele ministerului de Finanţe pe 2018 arată că firma TEAM TG Guard SRL din Gorj nu are niciun salariat declarat, are pe 2018 o cifră de afaceri netă de 45.000 de euro şi a avut o pierdere netă de 210.000 de euro. (link)

Tot presa locală relatează că Mecu senior, tatăl unuia dintre acţionari, a fost acuzat în 2017 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj de evaziune fiscală în formă continuată. (link)

Contractul de servicii între Ministerul Afacerilor Externe şi TMG Guard SRL Gorj (document mai jos), al copiilor ofiţerilor SRI Gorj, este încheiat pentru o perioadă de 6 luni, are ca obiectiv paza aceloraşi obiective ale MAE, are o valoare totală de 76.641 de euro, este în prezent în derulare şi poate fi prelungit potrivit prevederilor până pe 1 aprilie 2020.

În baza legii 544/2001 privind liberul acces la infirmaţiile de interes public, atât SRI cât şi IGPR au fost deja solicitate să dea răspunsuri şi explicaţii publice referitoare la acordarea avizelor prealabile şi licenţelor de funcţionare pentru societăţile de pază şi gardă menţionate. Atunci când răspunsurile vor fi transmise, acestea vor fi prezentate public.


ARTICOLE SIMILARE

LASĂ UN COMENTARIU