Politic

Verestoy sau cum sa castigi ilegal 10 milioane de euro in 19 minute

1 iunie 2007

De departe, cea mai tare stire mi se pare cea a colegilor de la Curentul.. Ni-l prezinta pe nemuritorul Verestoy Attila, zis si Cherestoy– de la vestitele afaceri cu cherestea. Imaginati-va doar: avere estimata la 40 de milioane de euro, actionar la vreo 40 de societati comerciale, afaceri de afaceri duse de ani buni si nederanjat de nimeni. Un mare guru al UDMR- vesnicul partid aflat la guvernare. Ce-a facut, anul trecut, domnul senator, de acum il cauta in SIF-uri DNA-ul? Ne spun colegii de la Curentul:

Senatorul UDMR Verestoy Attila este acuzat că ar fi câştigat la Bursă zece milioane de euro în numai 19 minute. Tranzacţionarea norocoasă s-ar fi petrecut pe 28.03.2006, exact în momentul în care în Parlament se dezbătea legea Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF). Potrivit unor surse din piaţa de capital, citate de TVR 1, baronul UDMR a profitat de faptul că ştia varianta finală a legii, a vândut titlurile deţinute la Bursă la un preţ ridicat şi pe urmă a cumpărat după ce acestea au scăzut cu 9%, scădere datorată legii adoptate în Parlament. Verestoy s-ar fi folosit în acest sens de informaţii din interior, adică „la pont”. „

Cine l-a dat in mustata pe Verestoy? Liberalii, mult iubitii parteneri de guvernare…Mai precis, senatorul PNL de Maramureş, Ioan Corodan. Senatorul a sesizat Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi Ministerul Justiţiei. În baza sesizării lui, DNA a declanşat o anchetă privind tranzacţiile făcute la Bursă pe data de 3 aprilie 2006. Senatorul a reclamat că vânzările de acţiuni la SIF-uri au continuat aproximativ o jumătate de oră după ce cadrul legislativ a fost modificat şi că ar fi existat persoane care au câştigat ilegal sume mari de bani pe această cale: „I-am solicitat atunci preşedintelui BVB să anuleze tranzacţiile făcute după aprobarea ordonanţei care a modificat pragul de deţinere, dar problema a fost lăsată în coadă de peşte. Eu nu am incriminat pe nimeni. Nu am spus că ar fi vorba de parlamentari sau de alte persoane, ci doar am atras atenţia că s-au făcut tranzacţii enorme. Mi se pare că în jur de 200 de milioane de euro, în mod ilegal. Nu ştiu cine le-a făcut. E treaba procurorilor să afle”.

Asadar, fiecare avere are o explicatie concreta. Nu credeti? Cat tupeu si cata nerusinare trebuie sa ai ca sa castigi ilegal 10 milioane de euro in 19 minute?
ARTICOLE SIMILARE

LASĂ UN COMENTARIU