Investigaţii/Justiţie

Tupeu de mafiot

12 decembrie 2009

Nu l-am ascultat pe mafiot că aveam treabă, dar am revăzut, pe internet, toată intervenţia sinistrului Voicu în emisiunea lui Stelian Tănase. Şi cred că unele lucruri chiar trebuie spuse. Aşa, ca sinistrul mafiot să nu ne creadă pe toţi naivi. Ca să nu zic… proşti.

Se vorbea în emisiune despre interceptări, telefoane ascultate. Ia citiţi ce spune sinistrul cu demna sa „maşină senatorială”- un autoturism şi o sintagmă apăsat spuse, ce parcă-i conferă lui Voicu un blindaj moral, spiritual, legal de neînchipuit în faţa lor…A profanilor ce se cocoşează, întind mâna sau ridică pălăria, atunci când îl văd în faţa ochilor lor pe nimeni altul decât stimabilul domn senator.

Şi spune el aşa, cu un profund tupeu, în calitate de fost membru al unei comisii parlamentare:

”Ştiam, domnule Tănase, ştiam..(n.m. că sunt ascultat) Şi la capitolul ăsta, fiţi sigur că nu comit erori. Ştiam, ştiam, ştiam (…)Vă repet, dacă vă aduceţi aminte, acum doi ani şi ceva în urmă, SRI a fost implicat într-un scandal, în sensul că, pe biroul prim-adjunctului de la SRI au fost găsite nişte bileţele care au ajuns în spaţiul public, olografe de această dată, cu puncte vulnerabile, despre judecătorii Curţii Constituţionale.Chestiuni care nu mai aveau ce căuta la SRI acele dosare. Acele dosare trebuiau să fie la CNSAS. S-a făcut o comisie parlamentară, s-au dat nişte instrucţiuni, s-a făcut nişte sugestii SRI-ului..Bineînţeles că acel prim-adjunct e bine merci în continuare…”

Dragă domnule sinistru membru al Parlamentului României, îmi pare rău, dar sunteţi extrem de prost şi comiteţi cam multe erori. Vă credeam puţin mai inteligent, recunosc. De ce? Vă spun imediat.

– În primul rând, dumneavoastră, în acea legislatură, 2004-2008, eraţi deputat şi membru al comisiei parlamentare de apărare din Camera Deputaţilor, în caz că aţi uitat. Florian Coldea, prim- adjunctul SRI care vă stă de câţiva ani în gât pentru că e prea tânăr şi nu-l aveţi cu nimic la mână, a fost în acea zi, de 18 aprilie 2007, audiat în comisia parlamentară comună de control asupra activităţii SRI. Unde dumneavoastră nu eraţi, că nu eraţi membru, nu aveaţi ce să căutaţi! Şi George Maior tot de comisia SRI a fost audiat în acea zi. Repet, dumneavostră nu aveaţi de unde să ştiţi exact ce au spus atunci aceşti doi oameni. Doar dacă, i-aţi pus să ia notiţe pe membrii PSD ai comsiei. Ceea ce nu e exclus, pentru că pe multă lume şantajaţi…

-În al doilea rând, nu s-a făcut nicio comisie parlamentară, aşa cum susţineţi cu suava voce…

-În al treilea rând, uitaţi să spuneţi lucrul cel mai important. Aşa zisele note ale SRI au fost prezentate pe 18 aprilie 2009, cu o zi înainte de votul pentru suspendarea lui Traian Băsescu, de însuşi Mircea Geoană, la acel moment preşedinte al PSD în putere, într-o ditamai conferinţa de presă. Totul s-a petrecut la grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, unde cu puţin înainte de începutul conferinţei, Mircea Geoană nici nu ştia exact ce o să prezinte publicului larg. Apoi, ca din senin, aţi intrat dvs. în birou, cu renumitele note. Le-aţi scos din borseta celebră şi aţi dispărut imediat. Prin zonă, e adevărat, se afla şi Viorel Hrebenciuc. Pentru că totul s-a petrecut în biroul lui, nu-i aşa?

Oricum, e un lucru notoriu că dumneavoastră aţi sustras notele. Dacă au fost de la SRI, dacă au fost de pe biroul lui Coldea, dacă era scrisul lui, dacă era scrisul lui Mitică Iliescu sau dacă aţi mai şantajat pe cineva din conducerea SRI…nici acum nu se ştie. Contează ce faceţi dumneavoastră mult stimbile domn senator, fost deputat!

Şi încă ceva: faptul că dumneavoastră aţi încercat şi poate veţi mai încerca compromiterea unui prim-adjunct al SRI este, de asemenea, un lucru binecunoscut. La 38 de ani pe care-i are, este puţin probabil să-l şantajaţi cu dosare din trecut, nu? Nu pot decât să-mi imaginez că războiul acesta declanşat cu Florian Coldea este numai pentru că prim-adjunctul SRI ştie foarte bine cine sunteţi şi ce faceţi, stimabile domn senator. Şi pentru că, iniţial, Florian Coldea trebuia şi chiar a fost propus ca director plin al SRI. Probabil că atunci v-au trecut fiori reci, domnule senator…Vă înţeleg sincer, chiar nu aţi avut de ce să vă bucuraţi!

Episodul doi şi trei al prostiei tot în în emisiunea lui Stelian Tănase s-a petrecut.

„De asemenea, am participat la investigarea situaţiei răpirea din Irak. În care sunt o multitudine de probleme, extrem de grave acolo, extrem de grave. În sensul că ofiţeri din cadrul SRI care n-aveau voie să părăsească spaţiul şi teritoriul naţional, conform atribuţiunilor de serviciu, s-a deplasat la Bagdad. Au apărut foarte multe semne de întrebare că s-a încălcat regula de aur: n-ai voie să negociezi cu teroriştii, tu, ca stat. Şi există ca ipoteză teoretică de judecată şi această posibilitate: s-a negociat şi s-a plătit.Un precedent extrem de periculos pe mapamond. Ori chestiunea asta ne aruncă în afara Europei, dacă s-a produs acest lucru.(…) să desecretizăm acest dosar. Nu l-a desecretizat nimeni”, mai spune sinstrul senator al României.

Şi mai zice asta: „În comisia privind interceptările, a fost audiat de Parlamentul României atunci, adjunctul pe probleme tehnice, generalul Zamfir.(…) La un moment dat, generalul Zamfir a spus… Dom’ne, prin adresă ni s-a cerut să duc firul din SRI direct în DNA. Asta e o procedură tehnică. Ce se poate întâmpla ca ipoteză teoretică de judecată cu această chestiune? Puteţi fi ascultat, oricand pe telefon, fără să apăreţi undeva că sunteţi ascultat şi fără vreun document din care să rezulte motivul pentru care aţi fost ascultat.”
Şi aici cred că trebuie spuse unele lucruri.

Ofiţerul despre care dvs. spuneţi că nu avea voie „ să părăsească spaţiul şi teritoriul naţional, conform atribuţiunilor de serviciu” şi care s-a deplasat la Bagdad a fost chiar Florian Coldea. Un om care a făcut, la ANI, Facultatea de Psihosociologie, un om care a activat în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din SRI, un om care după misiunea complexă „Irak” cu profil antitero a fost numit prim-adjunct al SRI.

Un om pe care nu-l cunosc, dar ştiu că e un profesionist în ceea ce face. Un om care, cu toată stima, este oposul profilului dumnneavoastră. Un om care, numai dacă mă gândesc la vârsta pe care o are, nu mi-e deloc ruşine, ca cetăţean, că este în fruntea Serviciului Român de Informaţii. Asta spre deosebire de dumneavoastră, care aveţi o carieră plină de fapte abominabile, stimabile domn senator!

Şi dacă nu ştiţi, pe 14 martie 2007 a fost, într-adevăr, audiat generalul Dumitru Zamfir.Numai că generalul a fost audiat de comisia privind suspendarea preşedintelui. Din care, cu toată stima, dumneavoastră n-aţi făcut parte. „Comisia privind interceptările” de care dvs. aţi vorbit n-a existat.Au existat doar stenograme apărute în presă, pe care dvs. cu multe plăcere le-aţi lecturat.

N-aş vrea să continui cu faptele groaznice pe care domnul Voicu le făcea în calitate de „biet” consilier la Palatul Cotroceni. N-aş vrea să spun cum, în calitate de consilier de stat, pentru că asta a fost, folosea abuziv cartea de vizită pe care i-o conferea funcţia din Departamentul Securităţii Naţionale, cum băga spaima-n oameni sub bagheta lui Mitică Iliescu şi la rugăminţile micuţului Vanghelie, cum şi-a dorit şefia SIPA şi cum a pierdut-o…Aş vrea doar puţin bun-simţ dacă se poate. Puţină deferenţă pentru oamenii ăia cărora Vanghelie le-a dat telefoane, cuptoare şi dvduri, care habar n-au că sunteţi senator cu „maşină senatorială” al sectorului 5, dar care v-au votat uninominal, din păcate, să-i reprezentaţi dumneavoastră în Senat.

Măcar în numele acestor oameni, nu mai minţiţi şi aţi putea să lăsaţi puţin capul în pământ. Dar ştiu, vă cer prea mult…Mafioţi ca dumneavostră cred în alte valori, alte metode, au alte constante şi ţinte ce le călăuzesc viaţa. Ştiu, mafioţii nu gândesc aşa cum gândesc eu…

Dacă doriţi să recitiţi….Cătălin Voicu, citate celebre din aceeaşi emisiune:

– în legătură cu interdicţia pe care procurorii DNA i-au pus-o de a lua legătura cu mai mulţi oameni de afaceri şi politicieni: „Le-aş crea acestor oameni o problemă uriaşă dacă le-aş spune numele„.

– în legătură cu ridicarea sa: „Totul a avut loc atât de repede, că nici n-am avut timp să mă reculeg. Bine că n-am avut un gest necugetat, că nu sunt un om uşor de pus jos. Nici la propriu, nici la figurat.”

E adevărat, doar celebrul dumneavoastră pas cadenţat de ofiţer mi-a atras atenţia, acum trei ani, pe holurile Camerei Deputaţilor. Doar aşa am avut plăcerea să aflu cine sunteţi, ce faceţi şi cum se face că aţi ajuns tocmai acolo…Aşa am avut plăcerea să vă descopăr, în toată splendoarea dumneavostră, stimabile domn senator!

LATER EDIT. Special pentru toţi domnii care nu mă cunosc deloc. Spre dezamăgirea lor, informaţiile cât şi postările de pe acest blog nu au fost livrate, la pachet, de niciun fel de om politc. Sunt informaţii puse cap la cap, strânse în timp şi relatate ca mici investigaţii, ca urmare a muncii mele de 13 ani, de când sunt ziarist.
Acest blog nu a suferit nicun fel de intervenţii politice, nu a susţinut candidaţi, oameni politici şi chiar a refuzat orice fel de publicitate electorală, spre deosebire de altele.
Cine nu crede sau măcar are mici dubii am o singură rugăminte. Să nu mai citească, să-l scoată din blogroll, să nu-l mai citeze deloc.
Şi încă ceva. Spre disperarea măreţului ziarist în viaţă, Victor Ciutacu, eu cu Gabriel Oprea n-am mai vorbit la telefon cred că de pe vremea guvernării Adrian Năstase. Asta şi pentru că modul cum înţeleg eu că se face meseria asta diferă total de cum înţelege să o facă acest stimabil domn ziarist, analist sau ce-o fi el. Eu respect publicul, dau informaţia corectă, eu îmi respect conştiinţa, îmi iubesc meseria şi trăiesc din salariu. Cam atât…

ARTICOLE SIMILARE
3 Comentarii
 1. Răspunde

  Muresianu

  13 decembrie 2009 14:18:15

  Felicitari pentru articol. Keep the spirit alive.

 2. Răspunde

  Dora

  13 decembrie 2009 15:14:36

  Draga Sorina,
  te felicit pentru documentarea facuta. Este foarte buna ,numai ca lipsesc multe…foarte multe… ca de exemplu "relatia" extrem de apropiata a lui Voicu cu doamna Lia Savonea presedinta Curtii de Apel Bucuresti!Stii ca anumite procese se castiga NUMAI printr-o vizita la Voicu?!…poti sa documentezi asta!…si relatia lui Voicu cu Victor Alistar e interesant de aprofundat!
  Pot sa iti confirm ca voicu santajeaza la cel mai inalt nivel si atunci cand nu iese il activeaza pe Alistar care la randul lui promite liniste unor oameni incomozi pt sistem din institutii, conditia fiind parteneriatele cu Transparency…http://www.catavencu.ro/geoana_l_a_salvat_pe_alistar_de_saracie-11699.html

  http://www.catavencu.ro/search/alistar

  Poate parea de necrezut ,dar indivizii astia si-au rafinat metodele in cele mai mici detalii…

 3. Răspunde

  titihc

  6 februarie 2010 23:36:12

  dupa ce v-am citit blogul,ajuns aici de pe hotnews,chiar nu inteleg cum de inca lucrati in antene,cum de nu v-au dat afara sefii impartiali?sau poate nu v-au citit de doi ani?
  felicitari si sincer nu credeam ca mai exista astfel de jurnalisti mai ales acolo unde lucrati(inca?).
  asa da jurnalism de investigatie si curaj.
  chiar daca poate nu aveti toate probele,aveti marele merit de a rationa singura si de a incerca sa puneti cap la cap faptele si actiunile acestei adevarate si periculoasei caracatite mafiote.
  inca o data felicitari.

LASĂ UN COMENTARIU