Media

The prompter problem

6 mai 2011

Astăzi, președintele american a fost la Fort Campbell, în Kentucky, să vorbească și să felicite trupele speciale implicate în lichidarea lui Osama. Citind presa americană, nu poți să nu remarci fotografiile cu Obama, în mijlocul militarilor, dar cu prompterul în față. Iar lucrul ăsta, pentru un lider politic, oricare ar fi el, nu l-aș recomanda niciodată. Are și prompterul rolul lui dar, așa cum este folosit, mi se pare o gravă eroare de comunicare. Nu numai că lasă impresia unui mesaj nesincer, a unui lider fals și, evident, distrage atenția, dar te poate pune și în situații penibile. Și niciodată, dar niciodată, prompterul nu se folosește în mulțime.


Update. Cum i-a dat de gol Christiane Amanpour pe americani încă din 2008, dezvăluind date despre locația lui Osama. Al Qaeda dormea, Osama se plimba liniștit prin grădină pentru că n-avea nici Internet și nici tv, pakistanezii se făceau că plouă, jurnalistul și-a făcut meseria iar cei care știau și-au pus în pericol propria operațiune.

ARTICOLE SIMILARE
3 Comentarii
 1. Răspunde

  Bob

  8 mai 2011 13:47:03

  Sărut mana, Sorina ! Nu-mi place sa scriu raspunzand altor comentarii postate pe blogul tau. Nu spun decat atât. Fa-mă sa redescopar televiziunea pura, stirea simpla , informațiile fara comentariu politic, fara manipulare, fara subliminal. Descoperă-le acolo unde ele sunt si da-ni-le. Indiferent la ce post vei lucra fa-ți treaba !

 2. Răspunde

  Gina

  9 mai 2011 12:00:45

  Nu ma refer la subiectul promter-ului ci vreau sa va spun ca am fost extrem de dezamagita cand v=am vazut in echipa iRealitatii. Va reabilitaseti parasind Antena 3 dar ma conving tot mai mult ca de fapt sunteti un singur colectiv: a plecat Oana Stancu {fosta la Antena 3} de la Realitatea si ati venit dvs. Am remarcat ca cele 2 posturi au pana si acelasi desfasurator al prezentarii stirilor. De azi, nu va mai urmaresc
  Gina

 3. Răspunde

  OM

  10 mai 2011 17:23:36

  De problema lui Obama cu prompterul se stie si se face misto din 2008, din timpul campaniei. Nu s-a dezvatat, vad (sau nu s-a invatat sa vorbeasca liber, mai bine zis). Circula si un film de cand i s-a stricat prompterul la nu stiu ce miting si, la propriu, a dat in balbaiala. Si asta e considerat unul dintre cei mai elocventi presedinti americani. Il prefer pe Bush cu "nucular".

LASĂ UN COMENTARIU