Politic

Prostia infinită

21 aprilie 2010

Poartă un nume. Mircea Geoană.

Exemplu. Deschid ziare.com şi citesc următoarea ştire:

Mircea Geoana: Nu as fi schimbat seful DNA daca ajungeam presedinte 

Fostul candidat la presedintie al PSD, Mircea Geoana, dezminte speculatiile potrivit carora daca ar fi castigat alegerile l-ar fi inlocuit pe Daniel Morar de la sefia DNA cu Horia Miclescu, un apropiat al senatorului PSD Catalin Voicu.

Romania libera a publicat miercuri un articol in care se face referire la celebrele transcripturi ale unor convorbiri inregistrate in care Catalin Voicu ii spunea senatorului PSD Alexandru Mazare ca, daca Mircea Geoana va castiga alegerile, va uni DNA cu DIICOT si il va numi sef peste noua institutie pe fostul procuror general adjunct al PNA Horia Miclescu, alintat in acea stenograma cu porecla „Fiara”.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Mircea Geoana dezminte aceasta informatie.

„Niciodata nu s-a pus problema ca, in eventualitatea in care as fi castigat alegerile prezidentiale, urma sa schimb seful DNA. In acest sens, va amintesc un fragment dintr-un interviu pe care l-am acordat pe 2 decembrie 2009, cu cateva zile inainte de alegerile prezidentiale. Intrebat de Catalin Tolontan daca il schimb pe Daniel Morar de la sefia DNA in cazul in care ajung presedinte, am raspuns: ‘Nu il schimb. Morar are un mandat. Nu am nici un fel de treaba cu Directia Nationala Anticoruptie'”, se precizeaza in comunicatul citat.

De asemenea, Mircea Geoana precizeaza ca „de-a lungul vremii si in diferitele calitati pe care le-am detinut, am fost mereu un adept al promovarii oamenilor competenti in functii de raspundere si nu am incurajat acordarea de sinecuri”. 

In plus, fostul lider PSD afirma ca niciodata nu a fost de acord cu folosirea Justitiei in scopuri politice. 

„Nu am fost de acord cu utilizarea dosarelor in lupta politica si nu am fost de acord cu numirea in pozitii de raspundere din sistemul de justitie a unor persoane care doreau sa abuzeze de functia lor pentru scopuri politice. Am fost consecvent acestui principiu si atunci cand eram presedintele unui partid aflat in opozitie si atunci cand eram presedintele unui partid care se afla la guvernare”, afirma Geoana. 

Horia Miclescu, in prezent unul dintre avocatii judecatorului Florin Costiniu, este la randul sau pus sub urmarire penala de procurorii DNA, fiind acuzat ca, la finalul lui 2009, a ridicat ilegal un sechestru pentru ca interlopul Ion Baboi sa isi recupereze 50.000 dolari.

Şi acum, scurte impresii.

  • Nu-l schimba pe Morar, probabil că îl desfiinţa cu tot cu DNA.

  • Din câte ţin eu minte, şi ţin bine, o schimba pe Kovesi.

  • Da, a fost mereu un adept al promovării oamenilor competenţi, niciodată nu a fost de acord cu folosirea Justiţiei în scopuri politice, niciodată nu a fost de acord cu numirea în poziţii de răspundere a persoanelor care voiau să abuzeze de funcţia lor în scopuri…d‘aia şi numai d‘aia punea mafia lui Voicu şi a lui Mitică Iliescu să conducă Ministerul de Interne şi toate structurile cu atribuţii de siguranţă naţională ale României. O făcea, de cât de curat şi deştept era.

  • Din câte ştiu, nici gaura de 8 milioane de euro, de la PSD, nu e deloc întâmplătoare. 

Oricum, la fel de important e că, de câteva luni, de când a început să citească stenogramele lui Voicu, Hrebenciuc se roagă, se piteşte, deh, e-n hibernare. Pentru liniştea lui sufletească, mai bine i-ar cumpăra degrabă lui Geoană un bilet de avion doar dus şi l-ar trimite afară din ţară. 

Să stea pe acolo pe unde şi-a transferat şi sumele decartate de diverşi pentru diferite poziţii care urmau să fie ocupate în structurile statului român. Să-l trimită unde vrea, unde i se aliniază lui planetele, dar să fie depaaaarte…Ca să nu ne mai insulte în mod constant inteligenţa, ca să nu-l mai auzim!

ARTICOLE SIMILARE

LASĂ UN COMENTARIU