Media

Masacrul

30 mai 2012

Trebuie să aveți nervi foarte tari ca să vizionați cam tot ce a apărut filmat din Al Houla. Cuvinte nu s-au inventat pentru a descrie așa ceva. Astăzi, o acțiune diplomatică în forță a făcut ca 11 state să expulzeze diplomații sirieni de pe teritoriile lor. Însă efectul asupra lui Assad va fi zero. Dar, e adevărat, e începutul formării unei mase critice. SUA respinge, deocamdată, posibilitatea unei intevenții militare în timp ce Franța, prin proaspătul Hollande, se aruncă în spirala amenințărilor iar Lavrov vorbește, într-o comparație nefericită și incredibilă, de „disco party”. Voci pe CNN au trecut de Assad și îl condamnă public pe Putin. Intervenția e absolut justificată dacă urmărești zilnic ce se întâmplă în Siria. Până acum, masacrul a înghițit cel puțin 13.000 de vieți. În același timp, Siria nu e nici Libia, nici Irak, nici Afganistan și nici măcar Serbia. Siria e cu totul altceva.
Eu sper ca atunci când ministrul de Externe Marga se întoarce din Israel să-l convoace la MAE pe ambasadorul sirian la București. Ambasadorul este socrul vărului primar al lui Bashar al Assad. Astăzi a fost chemat doar însărcinatul cu afaceri care a discutat cu secretarul de stat Dan Petre.

ARTICOLE SIMILARE
9 Comentarii
 1. Răspunde

  Anonim

  30 mai 2012 18:16:22

  Poate fi si o manipulare grosolana. Cati ani aveai in '89-'90 cand soldatii kuweitieni scoteau copiii din incubatoare? Dar de cei torturati la Cimitirul saracilor stii? Dar de cei 60'000 de morti de la Revolutie? dar de apa otravita? Assad trebuia sa fie nebun sa faca asa ceva. A, am uitat, cum a fost in Libia, a fost SAS (impreuna cu alte servicii speciale) pe acolo? Poate au facut-o exact cei care au scopul debarcarii lui Assad.

 2. Răspunde

  PeCeResoare

  30 mai 2012 21:10:20

  Pentru "anonim"-ul cu manipularea – Dupa tine problema e : "manipulare grosolana"? In primul rand acolo au murit cateva zeci (sute) de copii ! Iar totalul masacrului este peste 13000 de oameni. Manipulare sau nu marea problema e ca mor oameni pentru ca ei sau rudele lor sau concitadinii lor isi exprima opiniile. Teoriile conspiratiilor tin cont intotdeauna de efectele geopolitice ale unei actiuni si mai putin de numarul Oamenilor care cad victime. Depinde cat de uman si moral ai reglat "punctul de vedere"…

 3. Răspunde

  Anonim

  30 mai 2012 21:10:36

  Mi se pare mie sau una din vocile care se aud intre 0:50 – 1:00 striga in limba romana 'Nu se poate asa ceva'?

 4. Răspunde

  PeCeResoare

  31 mai 2012 07:50:43

  Oare pe unde era dumnezeu aka allah cand s-a intamplat macelul? Oare pe unde erau Oamenii? Pe langa ingerii aia din Al Houla oare cati copii mor zilnic de foame, de sete, istoviti de munca … departe de camerele de filmat si nestiuti ? Lumea globala in care traim a globalizat totul cu exceptia durerilor, care de cele mai multe ori raman la nivel local.

 5. Răspunde

  Anonim

  31 mai 2012 07:50:57

  Apropo…

  Pe cazul Coventry/Churchill/Enigma istoricii inca se cearta.

  Dresda/Hiroshima/Nagasaki …
  Prea putin le-a pasat aliatilor ca acolo urmau sa moara multi, multi de tot, civili. Inclusiv copii.

  Vietnam…

  Nu stiu cum naiba in fosta Iugoslavie numai sarbii faceau rau… Nici ei nici croatii nu-s mai breji, de fapt sint la fel, sint frati, vorbesc aceeasi limba dar unii trebuiau scosi tapi ispasitori.

  Dar de Turcia si armeni i-a pasat cuiva? Dar ii pasa acum cuiva in afara de Franta?

  Cum spuneam, e plina istoria…

  Dar cand omoara unii e 'masacru' si vuieste planeta iar cand omoara altii sint 'pierderi colaterale' si trec neobservate… 🙁

 6. Răspunde

  Anonim

  31 mai 2012 07:51:09

  Din pacate e plina istoria de manipulari din astea. Din pacate nimanui nu-i pasa de copiii aia sarmani. Pentru cei cu interese intr-o zona nu conteaza ca niste copii mor impuscati ori de foame ori de boala. 🙁 Daca, de exemplu, cuiva chiar i-ar pasa, ca tot vorbeai de Allah, si eu ma intreb cum naiba de tarile bogate din Golf, daruite de Allah cu bani nemunciti (petrol, desigur) ma intreb de ce nu-i ajuta pe fratii lor musulmani din Afganistan, de exemplu. Pai pentru ca nu le pasa. 🙁 Cat despre manipulari din astea in decursul istoriei… Din pacate exista multe. A, nu vreti sa-l dati jos pe Assad? Lasa ca va convingem/manipulam noi sa-l dati jos. 🙁

 7. Răspunde

  Anonim

  1 iunie 2012 08:16:16

  Audiatur et altera pars:

  Syria blames rebels for Houla massacre
  http://m.bbc.co.uk/news/world-middle-east-18291795

 8. Răspunde

  Anonim

  1 iunie 2012 09:45:32

  New Syria 'mass killing' reported ahead of UN meeting
  http://m.bbc.co.uk/news/world-middle-east-18293155

  Ale naibii masacre, cum apar ele fix cand trebuie… … … 🙁
  Si Assad, repet, ar trebui sa fie nebun sa faca asa ceva…

  Dar cand a fost nevoie de Irak ori Libia s-au luat, Afganistanul e o pozitie strategica de invidiat, esti in coasta tuturor puterilor de acolo, presezi China si dinspre vest, nu doar dinspre est (prin portavionul nescufundabil numit Taiwan)…

 9. Răspunde

  Anonim

  8 iunie 2012 10:11:47

  WASHINGTON — Suicides are surging among America's troops, averaging nearly one a day this year – the fastest pace in the nation's decade of war.

  The 154 suicides for active-duty troops in the first 155 days of the year far outdistance the U.S. forces killed in action in Afghanistan – about 50 percent more – according to Pentagon statistics obtained by The Associated Press.

  http://www.huffingtonpost.com/2012/06/07/military-suicide-surges-_n_1578821.html

LASĂ UN COMENTARIU