Politic

Guvernul Ponta

1 mai 2012

Cea mai bună alegere: Ioan Rus- ministerul de Interne


Cea mai nefericită opțiune: Corina Dumitrescu- ministerul Educației

Cea mai controversată alegere: Victor Alistar- Strategii Guvernamentale

Cea mai spectaculoasă ieșire/ratare: Iulian Iancu- delegat Energie

Cea mai inexplicabilă nominalizare: Andrei Marga- ministerul de Externe

Cea mai dificilă misiune: Titus Corlățean- ministerul Justiției


P.S. De ce Ioan Rus îi enervează mereu pe unii…


          Pentru că e genul de om care spune ce crede și face ce crede. Și are tăria propriilor convingeri. Nu poate fi influențat.

          Pentru că este, fără să subestimez, cel mai bun ministru al Cabinetului Adrian Năstase și cel mai performant ministru de Interne de până acum. A avut ca performanțe ridicarea vizelor și controversele, din care a ieșit învingător, cu omologul lui de pe atunci, Nicholas Sarkozy. A avut o părere fermă în cazul Gregorian Bivolaru- o problemă spinoasă și delicată în anul 2004.
          Pentru că a rezistat cu îndârjire oricăror influențe ale grupării Voicu exercitate inclusiv asupra lui.

          Pentru că, în 2005, l-a susținut pe Mircea Geoană să ajungă președinte PSD în detrimentul cuplului Ion Iliescu- Adrian Năstase.  Mulți nu l-au iertat. Dar când a realizat de cine a fost „capturat” Geoană, Ioan Rus s-a retras. Și a spus și public de ce.  
          Pentru că a fost mereu un om de afaceri important în zonă. În relații bune cu alți oameni de afaceri și cu Vasile Blaga. Blaga, de altfel, i-a recunoscut mereu meritele lui Rus în fruntea ministerului.
          Pentru că de-a lungul timpului i s-a reproșat slaba performanță electorală a organizației PSD Cluj, în condițiile în care nici pe zonă scorul nu era fericit. În 2007,  Ioan Rus a demisionat din toate funcțiile rămânând simplu membru de partid.

ARTICOLE SIMILARE

LASĂ UN COMENTARIU