Politic

Greșeli impardonabile și în lanț

30 iunie 2012

Ioan Rus spunea în seara asta, la Antena 3, că s-a ajuns la un conflict generalizat între instituțiile statului. Și da, are dreptate. Aici s-a ajuns. Cam nefericită declarația că „de la Aristotel și Platon toți au plagiat”. Pentru că eu cred că un om ca Ioan Rus își poate da seama că, de la Aristotel și Platon, omenirea a evoluat. Și nu prin plagiat.

Mă rog, plagiatul tip copy- paste al lui Victor Ponta se vede de pe Lună. Trebuie doar să știi să scrii și să citești ca să-l vezi. Nu trebuie să fii filozof sau academician ca să-l detectezi. În România, plagiatul e sport național. Și asta e o problemă. În esență, el e un furt. În realitate, un sfert din parlamentari – ca să mă refer numai la ei- sunt doctori sau doctoranzi. Câți dintre ei au plagiat? Foarte mulți probabil. Cătălin Voicu e un analfabet, la un pas de pușcărie dar e doctor în Drept. Tot în România, problema pare să nu fie plagiatul în sine, ci doar cine-l constată, dacă-l constată. Aici se dă marea luptă. Instituțiile, comițiile, comitelele sunt politizate. Cine dă verdictul: oamenii voștri sau oamenii noștri? Oameni independenți în țara asta nu există…văd.

O primă greșeală impardonabilă mi se pare ce a făcut Liviu Pop. Ceea ce nu-mi convine- desființez. Să-l citească pe Cristian Tudor Popescu dacă nu a înțeles ce a făcut.

O a doua eroare e a lui Victor Ponta. Să declari pentru El Pais cu subiect și predicat „entonces, seguro que me retiro”- „apoi, sigur mă retrag” ( n.m. dacă se constată plagiatul) și apoi să spui „nici vorbă de demisie”- nu e ok. E greșeală de politician începător.

Să treci Monitorul Oficial în subordinea Guvernului doar pentru a servi imediat niște interese- cazul Voiculescu, cazul CNATDCU – și asta e periculos.

Să nu respecți o decizie a CCR, să ataci CCR și, la nici 24 de ore, să spui că respecți deciziile CCR – e greu să ai o explicație credibilă și logică pentru asta.

Ce se întâmplă în Justiție e la fel de grav. Parchetul, DNA, ANI, Curtea Supremă, CSM – fie că ne plac, fie că nu, sunt instituții ale statului român. În ultimele zile, toate au fost atacate pe subiectul Năstase. E adevărat, până acum, nu am întâlnit politicieni care să le îndrăgească. Și cred că asta e bine. Dar nici nu cred că se pot desființa printr-un ordin ca al lui Liviu Pop, publicat când vrea în Monitorul Oficial…dacă ne enerveză foarte tare că nu ne fac pe plac.

ARTICOLE SIMILARE
10 Comentarii
  1. Răspunde

    Unknown

    30 iunie 2012 10:15:19

    OUG-ul de trecerea Monitorului Oficial la guvern ,,nu exista .

  2. Răspunde

    Anonim

    30 iunie 2012 10:15:41

    Greseli? Glumesti, asta e ADN -ul lor lasat in libera exprimare..

  3. Răspunde

    Anonim

    30 iunie 2012 10:16:13

    Esti moale in observatii. Ce se intampla este extrem de grav!

  4. Răspunde

    Anonim

    30 iunie 2012 18:12:36

    Greseala este in mod normal o intamplare.
    Aici este vorba de decizii pregatite.
    Gabriel

  5. Răspunde

    ziarist

    30 iunie 2012 19:14:20

    @ anonim. Zici?
    @ anonim. cred că ora la care am scris e de vină…
    @ unknown. ba există.
    @ Gabriel. e, asta e cu adevărat o discuție…

  6. Răspunde

    PeCeResoare

    1 iulie 2012 09:12:27

    Este trist si periculos in acelasi timp faptul ca toate scenariile astea se pun in practica, asa, la lumina zilei, fara frica de lege sau respect pt. morala (numirea lui Grajdan, glontul in gatul lui Nastase, plagiatul lui Ponta, dizolvarea comeisiei de atestare a doctoratelor, demisia lui Vociulescu pentru a nu fi incaltat, si cate or mai fi?!) dar revoltatoare si mult mai periculoasa este atitudinea unor "ziaristi" cu iesire pe post sau in presa scrisa care pun batista pe un tambal care a inceput sa miroasa rau de tot. Felicitari pentru postarea asta de la ora 4 a.m. si pentru atitudinea "non-stop" ultima propozitie poti sa o stergi.

  7. Răspunde

    Anonim

    1 iulie 2012 18:01:45

    In 2010 cand dl Dinu Zamfirescu, fost detinut politic, era debarcat de la conducerea ICCCMER si cocotat V Tismaneanu, cica mare luptator anticomunist ( cu parinti securisti) nu va revoltati nu-i asa?! Dar cand prezidentul spunea ca degeaba da CCR o hotarare ca nu se respecta din lipsa de bani, astea nu-s tot greseli impardonabile?! Ce ne mai place sa facem pe indignatii!

  8. Răspunde

    Bob

    2 iulie 2012 12:55:40

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  9. Răspunde

    Anonim

    3 iulie 2012 21:13:36

    Sorina, nu ti-e frica de faptul ca musiu Voicu ar reveni la butoane?

    fish

LASĂ UN COMENTARIU