Media

Cel mai greu e sa scrii despre un prieten…

25 octombrie 2007

Da, asa este. Abia acum imi dau seama ca cel mai greu e sa scrii despre un prieten. Despre un om care, la bine si la greu, e alaturi de tine. Despre cineva care, atunci cand iti vine sa explodezi, te tempereaza. Despre un adevarat coleg care, atunci cand iti vine sa lasi totul balta, te imbarbateaza. Despre un sef care, si atunci cand are o mie de lucruri mult mai importante pe cap, te asculta. Te sfatuieste, te contrazice, se poate lupta cu tine in argumente si poate fi dur, atunci cand ai luat-o putin razna. Un om care reuseste sa te puna pe ganduri. Si care, dupa ceva timp, iti dai seama cata dreptate avea.

Imi este destul de greu sa scriu despre Vlad Petreanu. Dar voi scrie. Voi scrie pentru ca nu pot sa ma prefac. Nu pot sa zic ca nimic nu s-a intamplat. Nu pot sa nu spun ca nu imi pare rau. Imi pare rau ca a renuntat. Imi pare rau ca se simte putin obosit.

Dar, in acelasi timp, stiu ca in meseria asta caracterul oamenilor e poate mai important decat orice. Mai important decat o exclusivitate care azi e, maine a trecut. Mai important decat gloria efemera. Mai important decat o functie oarecare.

Si Vlad e un om cu mult caracter. Cu mult prea mult, ar putea spune prietenii. Un om cinstit, echilibrat, discret si cu mult umor. Un jurnalist extrem de corect. Un sef pe care multi l-au respectat pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce orice sef viseaza sa fie.

Si peste toate acestea, un om de echipa. Un director care, in diferite situatii, mai facea si munca de teren. Un om de televiziune care simte imaginea, care miroase stirea. Si, mai mult decat toate, un condei de invidiat. O scriitura care-ti descreteste fruntea, atunci cand e asternuta. Pentru ca iti vorbeste despre multe. Si postarile de pe blogul lui Vlad stau marturie.

Ii respect si ii inteleg decizia, chiar daca, paradoxal, e greu sa o accept. Si, in acelasi timp, stiu ca Vlad este un tip ambitios. Asa cum il stiu, va merge inainte.

Si chiar daca nu va mai fi sef, va ramane intotdeauna acelasi. Pentru mine si cred ca pentru multi, acelasi. Acelasi… bun prieten.

ARTICOLE SIMILARE
6 Comentarii
 1. Răspunde

  chinezu

  26 octombrie 2007 08:50:24

  mda
  numai voi stiti ce s-a intamplat acolo
  eu unul din exterior simt doar ca imi pare rau ca a plecat vlad fara sa pot sa spun exact de ce
  sper doar ca urmatorul pas pe care il va face va fi unul spre mai bine
  si pentru el dar si pentru noi astia mai multi care credem in el

 2. Răspunde

  ziarist

  26 octombrie 2007 14:03:26

  @chinezu. multora le pare rau…

 3. Răspunde

  palatul sutu

  27 octombrie 2007 23:27:20

  Succes la Realitatea, Vlad!

 4. Răspunde

  ziarist

  27 octombrie 2007 23:29:56

  @palatul sutu. cristi esti rau!

 5. Răspunde

  Bibliotecaru

  29 octombrie 2007 20:02:34

  Eu chiar aş vrea să ştiu ce anume a dus la plecare. Nimeni nu spune nimic. Alţii fac pierdute CD-uri cu dovezi, dar altfel nu răsuflă nimic…

 6. Răspunde

  ziarist

  31 octombrie 2007 00:59:52

  bibliotecaru. in viata, niciodata nu poti sa le stii pe toate…

LASĂ UN COMENTARIU