Media

Caraibe. Republica Dominicana.

31 iulie 2009

Sau acolo unde, in briza oceanului azuriu, pe nisipul perfect cernut, soarele sta si el putin la plaja. Acolo, la sud de tropicul Racului. Acolo, in Mica Spanie….pe cel mai frumos pamant din Lumea Noua, asa cum l-a descoperit Columb.

Si exact asa a ramas. Frumos. Verde. Luxuriant. Cu rauri, lagune, piscine si parcuri naturale parca neatinse. Spectaculos. Cu animale si pasari maiestuoase …Viu. Si vesel. Pentru ca aici nu e om sa nu-ti zambeasca, sa nu te salute cu naturalul „ola”, chiar daca esti un strain oarecare, venit de pe alt continent.

Aici gradinarii si chiar toti angajatii unui resort, unii dintre ei plimbandu-se pe scutere, danseaza si canta merengue. Aici razi cu pofta, aici iei nuca de cocos din copac si ii bei laptele dimineata. Aici mango sau bananele au o cu totul alta aroma. Adevarata. Aici savurezi banana mamma sau cuba libre, respiri adanc, admiri Oceanul si nu te mai gandesti la nimic. Aici e-n Republica Dominicana. O tara care supravietuieste din turism. Si in care clientul lor este chiar stapanul lor.

Pentru ca dincolo de toate acestea, e saracia. Lucie. Si o republica prezidentiala, condusa de Leonel Fernandez Reyna. Poate ca si de aceea, aici berea nationala poarta un singur nume: „Presidente”.

Punta Cana.

Fantasticul rau Chavon.
Piscina naturala din Marea Caraibilor.

Si putin din Manati Park.
ARTICOLE SIMILARE
8 Comentarii
 1. Răspunde

  adriana elena

  31 iulie 2009 20:50:00

  superb! si zici ca e pe terra locul asta? repet, este absolut superb. vreau si eu in concediu! 🙁

 2. Răspunde

  eu...

  3 august 2009 06:18:09

  Bravooo, Sorinache!!!
  Meritai un astfel de concediu, cu varf si indesat!
  Minunaaaat!!!!

 3. Răspunde

  ziarist

  4 august 2009 17:09:53

  @elena. exista, exista…si e foarte frumos.
  @ eu. du-te si tu! iti spun ca merita.si nici nu e scump.

 4. Răspunde

  eu...

  5 august 2009 07:41:56

  Ma duc!!! Incerc la anul. Nu stiu daca am sa reusesc, dar macar incerc!

 5. Răspunde

  justinian

  3 septembrie 2009 18:58:02

  S.O.S., Salvati spiritul national romanesc!

  Buna ziua!
  Va felicit pentru activitatea pe care o desfasurati!
  Mi-am propus sa dau o mana de ajutor la schimbarea actualei mentalitati umane care situeaza banul mai presus de spirit si non-valoarea mai presus de valorile autentice nationale, insa singur nu pot sa realizez mare lucru.
  Am batut la multe usi fara sa mi se deschida si m-as bucura sa primesc vesti bune de la dvs.
  Imaginea unei tari reflecta in afara granitelor sale, spiritualitatea, calitatea si valoarea resurselor sale umane.
  Fac un apel la solidaritate pentru schimbarea omului in bine si implicit a Romaniei noastre plina de gropi pe sosele, gunoaie pe domeniul public, de caini comunitari pe strazi, de cozi la ghisee birocratice, de saracie, de lipsa de interes, de organizare si de oportunitati de munca cinstita, etc: view the Blog: http://justinian3.wordpress.com/2009/09/01/decizia-ne-apartine/
  In situatia in care blogul v-a facut o impresie pozitiva, va rog sa-l recomnadati si prietenilor dvs.
  Sunt interesat in cooperare online in sensul de a ne aduce cu totii un aport colectiv la imbunatatirea actualei calitati umane, la solidarizarea romanilor, cat si la motivarea vointei nationale pentru reconstructia spiritului national romanesc.
  Sa auzim numai de bine si toti romanii sa fie fericiti aici la ei acasa!
  Cu respect,
  Justinian Ion Cioroianu

 6. Răspunde

  australianul78

  30 noiembrie 2009 16:04:49

  Traiasc in REPUBLICA DOMINICANA de mai bine de 2 ani si sunt fascinat in fiecare zi de frumusetzea tropicala ce o poate oferi aceasta tzara .

  Pentru persoanele doritoare de anumite informatzii si detalii sau cei care doresc sa viziteze aceasta tzara le stau la dispozitzie cu detalii .

  Imi putetzi scrie pe australianul78@yahoo.de

  Va astept in acest paradis tropical

 7. Răspunde

  australianul78

  30 noiembrie 2009 16:09:22

  Traiasc in REPUBLICA DOMINICANA de mai bine de 2 ani si sunt fascinat in fiecare zi de frumusetzea tropicala ce o poate oferi aceasta tzara .

  Pentru persoanele doritoare de anumite informatzii si detalii sau cei care doresc sa viziteze aceasta tzara le stau la dispozitzie cu detalii .

  Imi putetzi scrie pe australianul78@yahoo.de

  Va astept in acest paradis tropical

 8. Răspunde

  descultiieuropei

  13 februarie 2010 21:04:51

  @australianu 78 – esti un fericit man….eu nu mai vroiam sa plec in ianuarie anul asta…si acum cand ma trezesc tot mai sper ca ma duc la plaja acolo 🙂

LASĂ UN COMENTARIU