Politic

Când lumea a luat-o puţin razna

6 iulie 2010Depeşa Mediafax sună cam aşa:

Caracatiţa Paul a pronosticat victoria Spaniei în semifinala cu Germania

OBERHAUSEN (MEDIAFAX) – Caracatiţa prezicătoare Paul de la acvariul din Oberhausen a pronosticat, marţi, că naţionala Germaniei va pierde întâlnirea cu reprezentativa Spaniei, din cadrul semifinalelor Cupei Mondiale din Africa de Sud, informează AFP.

„Ritualul” caracatiţei a fost transmis în direct pe mai multe canale de ştiri şi pe site-urile principalelor cotidiene germane. Paul a oscilat câteva minute între cele două recipiente transparente decorate cu steagurile Spaniei şi Germaniei, înainte de a-l alege pe cel cu drapelul ibericilor.

„Previziuni sumbre!”, a comentat ediţia on-line a cotidianului Bild.

Fanii s-ar putea consola cu faptul că „oracolul” cu opt tentacule nu a reuşit decât 80 la sută previziuni exacte la Euro 2008. Paul a greşit atunci pronosticul unui singur meci, cel din finală, pe care Germania l-a pierdut în faţa Spaniei, scor 0-1.

Însă la această ediţie a Cupei Mondiale caracatiţa Paul are 100 la sută previziuni excate: a pronosticat victoria Germaniei împotriva Australiei, Ghanei şi Argentinei, dar şi înfrângerea în faţa Serbiei. Deşi a fost adusă din Marea Britanie, caracatiţa Paul a pronosticat succesul Germaniei în faţa Angliei.

ARTICOLE SIMILARE

LASĂ UN COMENTARIU