Media

Ghiță, fii bărbat! Vino la interviul în care singur te-ai invitat!

2 iunie 2014

Pentru că am observat că în războiul disperat cu liberalul Crin Antonescu, oligarhul Sebastian Ghiță, etichetat drept „mafiot” de către președintele Băsescu, și având la activ mai multe plângeri și denunțuri penale pe numele său pentru amenințare, șantaj și trafic de influență, în calitatea sa de deputat PSD și prieten al premierului Victor Ponta, a început să vorbească și în numele întregii prese, folosind sintagme de genul „munca oamenilor din redacții„, „războiul cu jurnaliștii și cu presa„, ” a lovit în munca multor jurnaliști„, „ceartă cu presa care te critică„, vă povestesc cum Sebastian Ghiță evită să vină în interviul în care…s-a autoinvitat.

Pe 17 Mai 2014, sâmbătă, acum mai bine de două săptămâni, atunci când a fost sunat de către producătorul emisiunii pe care o realizez ca să răspundă în direct acuzațiilor din denunțul  făcut pe numele său la DNA, oligarhul Ghiță a transmis că el vrea să vină în emisiune ca să lămurească totul, nu așa…pe telefon. În emisiune nu-l invitase nimeni. Dar când am auzit că vrea să vină, i-am transmis public faptul că îl aștept. Ba chiar cu mare drag…Așadar, Ghiță s-a autoinvitat.
În aceeași perioadă, Ghiță cocheta cu ideea de a se duce și la un interviu realizat de Dan Tapalagă, având o invitație mai veche în acest sens, așa cum a și recunoscut în interviul la Hotnews, dar pe care o refuzase constant. Pe motiv că, evident, nu-l suportă pe Dan Tapalagă.

O să vă întrebați poate de ce Ghiță a avut în cap să vină doar la Dan Tapalagă și la mine în interviu. Răspunsul este simplu: pentru că a conștientizat în sfârșit că, după ultimele evoluții publice, evenimente și mesaje care l-au avut ca personaj central, dacă mai avea o șansă de recredibilizare era aceea de a veni în fața noastră, să răspundă unor întrebări cinstite și să constate dacă prin răspunsuri poate face față sau nu.

Așa că, vrând nevrând, a decis să înfrunte realitatea. A ales ca mai întâi să se ducă la Dan Tapalagă în interviu, crezând că-i va fi mai ușor. S-a bazat foarte probabil pe faptul că Tapalagă nu-l cunoaște suficient, că n-a lucrat cu el, că nu-i știe punctele slabe, că nu-și face documentare. La câtă minte are, pentru el, jurnalistul este doar ce crede Ghiță despre el și nimic altceva. E bun doar acela care se execută, cel care răspunde orb la comenzi.
Oricum, în ziua în care Hotnews a anunțat că Sebastian Ghiță va veni a doua zi la interviu, i-am reiterat lui Ghiță invitația de a veni în emisiune, cu dată și oră precise, aducându-i aminte și faptul că s-a autoinvitat. N-a răspuns. Probabil aștepta să vadă cum va ieși din interviul cu Dan Tapalagă.

A doua zi, așa cum s-a putut lesne observa, din interviu oligarhul Ghiță n-a ieșit bine deloc. Totul vorbește de la sine și trebuie urmărit cu mare atenție. Pe scurt, a ieșit mai mototolit decât vreodată își imagina.
După interviu, în următoarea zi, am făcut a treia încercare. I-am adus aminte lui Ghiță că are o invitație de la mine și că aștept răspuns. Am presupus că-și aduce aminte și faptul că s-a autoinvitat.

Un prim răspuns a fost că…nu poate să vină și că-mi „mulțumește pentru invitație”. I-am spus că invitația rămâne deschisă și că-l aștept oricând. Apoi a zis că are meciuri de baschet la care trebuie să asiste. I-am oferit o altă zi sau altă săptămână. A zis că și atunci e plecat. Peste 3 saptămâni nu puteam eu. Până la urmă, a spus că „va încerca” să vină la un moment dat…Cu mult curaj, poate și reușește!

Eu îl aștept. Invitația rămâne deschisă. Sper însă că nu-și imaginează că o să-i aduc aminte în fiecare săptămână că s-a autoinvitat la interviu la care, până acum, n-a apărut. 

Așadar, Ghiță, fii bărbat! E simplu: doar vino la interviul în care singur te-ai invitat!

P.S. Corectă analiza lui Dan Tapalagă după ce a realizat interviul. O puteți citi aici (dublu click). Ar fi mult mai multe de analizat. Înainte de toate,  trebuie spus că Ghiță a fost trădat chiar de Ghiță. Urmăriți cu mare atenție, mai ales în timpul întrebărilor dificile, limbajul non-verbal al oligarhului. Pe Ghiță chiar Ghiță l-a nimicit.

ARTICOLE SIMILARE