acasa Investigaţii/Justiţie Media Politic Uncategorized

EXCLUSIV. Rareş Bogdan şi-a cumpărat în 2018 vilă şi teren în Voluntari de 500.000 de euro de la familia controversatei prietene a Elenei Udrea din SUA, trimisă în judecată de DNA pentru fapte de corupţie în legătură cu retrocedări frauduloase şi escrocherii imobiliare

3 aprilie 2019

Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune, în prezent, politician liberal, cap de listă al PNL pentru alegerile europarlamentare, şi-a cumpărat în prima parte a anului trecut, alături de soţia sa, Antoanela Bogdan, o proprietate în Voluntari (zona Pipera), judeţul Ilfov, de la familia bunei şi controversatei prietene a Elenei Udrea, Narcisa Georgescu (fostă Mirică), plecată în SUA şi trimisă în judecată de DNA tot anul trecut, pentru fapte de corupţie în legătură cu retrocedări frauduloase şi escrocherii imobiliare vizând Societatea Naţională Institutul Pasteur SA. Documentele arată că familia Bogdan a fost în contact 1 an şi 4 luni cu familia Narcisei Georgescu, respectiv cu sora şi cumnatul acesteia care se află tot în SUA, pentru cumpărarea vilei şi terenului aferent în suprafaţă totală de 2349 mp, prin două promisiuni de vânzare succesive, pentru ca până la urmă tranzacţia să se realizeze pe 19 Aprilie 2018 iar familia Bogdan să cumpere în final proprietatea din Voluntari (zona Pipera), Ilfov.

Liberalul afirmă că a ajuns să-şi cumpere vilă şi teren de la sora şi cumnatul Narcisei Georgescu „absolut întâmplător” şi că nici nu ştie şi nici nu-l interesează cine sunt de fapt oamenii care i-au vândut totul. În plus, deşi actul de carte funciară al proprietăţii arată că, pentru finalizarea tranzacţiei, soţia lui Rareş Bogdan a contractat un credit de 300.000 de euro, Rareş Bogdan susţine că vila şi terenul de 2349 mp din Voluntari pe care le-a cumpărat de la familia Narcisei Georgescu l-au costat de fapt 500.0000 de euro. Adică a dat pe proprietate jumătate de milion de euro: aproape 300.000 de euro a luat de la bancă, 50.000 de euro de la socru şi 150.000 de euro au fost „bani proprii”. Familia Bogdan mai deţine o proprietate în Cluj Napoca (un apartament într-o vilă şi terenul aferent), una în Alba Iulia (un teren), judeţul Arad, iar potrivit declaraţiilor fostului moderator de televiziune, acesta locuieşte în complexul rezidenţial Stejarii, ridicat de Ion Ţiriac în nordul Capitalei.


Gruparea Georgescu”, „filiera E.Udrea”: Narcisa Georgescu, Bogdan Georgescu, Constantina Mirică, Angelica Cacenco, Aurelian Cacenco

Narcisa Valentina Georgescu (fostă Mirică, actuală Nancy, 47 de ani, foto stânga) este de peste 15 ani buna prietenă a Elenei Udrea. Narcisa Valentina Georgescu este plecată de ceva vreme în SUA alături de partenerul său, Bogdan Georgescu, unde derulează tot afaceri imobiliare iar din 2016 aceştia au şi domiciliul declarat în Statele Unite ale Americii. Ulterior, tot în SUA/Florida, au ajuns şi sora sa, Angelica Cacenco şi cumnatul Narcisei Georgescu, Aurelian Cacenco care încă mai sunt implicaţi în diferite firme sau afaceri în România. În România, Narcisa Georgescu acţionează în continuare prin apropiaţii săi care au fost de-a lungul timpului implicaţi direct şi/sau folosiţi ca paravan în afacerile sale. Mama Narcisei Georgescu, Constantina Mirică (87 de ani), sora Narcisei Georgescu, Angelica Cacenco (49 de ani), soţul acesteia, Aurelian Cacenco (52 de ani), devenit şi el cetăţean româno- canadian, Sofia Cotan, sora lui Aurelian Cacenco, cumnatul Narcisei Georgescu, toţi au apărut de-a lungul vremii ca interpuşi în diferite afaceri ale Narcisei Georgescu . “Gruparea Georgescu” a fost/este implicată de-a lungul timpului în peste 29 de societăţi din România, în peste 13 societăţi ecranate/offshoreuri în Panama, Florida, Insulele Virgine Britanice, unele cu conturi deschise în băncile din Elveţia şi din SUA, şi încă deţine proprietăţi scumpe şi importante inclusiv înjudeţul Ilfov. Una dintre aceste proprietăţi este şi cea cumpărată în prima parte a anului 2018 de către familia Rareş şi Antoanela Bogdan.


Vila şi terenul- proprietatea de 2349 mp din Voluntari (Ilfov)- de la familia prietenei Elenei Udrea, la Rareş Bogdan

Datele de la Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov ( întreg documentul mai jos) arată că la finalul anului 1998, mama Narcisei Georgescu, Constantina Mirică, a cumpărat o proprietate de aproape 1200 de mp în Ilfov, Voluntari, iar la începutul anului 2002, şi Aurelian Cacenco, la ora aceea, necăsătorit, dar devenit ulterior cumnatul Narcisei Georgescu, a cumpărat o proprietate apropiată, tot de aproape 1200 de mp în aceeaşi zonă: Voluntari (zona Pipera), Ilfov.

Documentele arată că pe 27 Mai 2011, cele două proprietăţi- cea a mamei Narcisei Georgescu şi cea a cumnatului acesteia- se alipesc iar din 12 iulie 2011- devin una şi aceeaşi proprietate- de 2349 mp cu trei proprietari: Constantina Mirică, mama Narcisei Georgescu, Angelica Cacenco, sora Narcisei Georgescu şi Aurelian Cacenco, soţul acesteia.

Actele Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov arată că în anul 2013 (luna aprilie şi luna decembrie) pe proprietatea de aproape 2400 de mp, familia Narcisei Georgescu pune o ipotecă imobiliară la Libra Internet Bank SA: prima la o valoare de 1 milion de euro şi a doua la o valoare de 1,1 milioane de euro care sunt radiate 5 luni mai târziu. Astfel că pe 16 mai 2014, proprietatea nu mai este grevată de nicio ipotecă. Ulterior, în 2014 şi 2015, familia Narcisei Georgescu ridică nişte construcţii pe proprietate care sunt finalizate pe 12 iunie 2016. Aşa se face că pe proprietatea din Voluntari (zona Pipera) familia Narcisei Georgescu construieşte o vilă cu demisiol, parter şi un etaj, construită la sol pe 312 mp – de trei niveluri, construcţii făcute în total de 590 de mp şi restul de teren arabil de 1759 mp.

Însă la începutul anului 2017, în filmul proprietăţii apare familia Bogdan: Rareş Ioan Bogdan şi soţia sa, Antoanela Florina Bogdan. Cartea funciară a proprietăţii arată că pe 16 ianuarie 2017, în faţa unui notar, familia Bodgan se angajează să cumpere proprietatea până pe 15 martie 2018 de la familia Narcisei Georgescu. Mai precis de la sora şi cumnatul Narcisei Georgescu, famila Angelica şi Aurelian Cacenco. Promisiunea iniţială şi vânzarea nu se realizează însă. Astfel că la expirarea termenului, pe 16 martie 2018, tot în faţa notarului, familia Bogdan şi proprietarii decid să mai prelungească termenul de perfectare a contractului până pe 20 aprilie 2018.

Pe 19 aprilie 2018, familia Bogdan- Rareş şi Florina Antoanela- cumpără în cele din urmă proprietatea de 2349 mp de la familia Narcisei Georgescu şi astfel Rareş şi Antoanela Bogdan devin proprietari. În aceeaşi zi însă, familia Bogdan pune ipotecă pe proprietatea în valoare de 1.410.000 lei (303.225 de euro, curs BNR 19 aprilie 2018 4,65 lei/euro). Creditul ipotecar este contractat la Banca Transilvania, Sucursala Otopeni iar cea care contractează în aceeaşi zi creditul ipotecar de la Banca Transilvania este soţia lui Rareş Bogdan, Antoanela Bogdan. Potrivit declaraţiei de avere a lui Rareş Bogdan, creditul ipotecar -angajat de soţia sa la Banca Transilvania pentru proprietatea de 303.000 de euro – este de 276.042 de euro şi este făcut pe o perioadă de 10 ani, Antoanela Bogdan angajându-se să plătească totul până în 2028, creditul fiind scadent la acea dată.

La faţa locului însă, potrivit chiar unor anunţuri postate, un metru pătrat de teren în aceeaşi zonă ajunge să coste şi 230 de euro, astfel că afişele arată că un teren de 5000 de mp (dublu decât cel cumpărat de familia Bogdan) are un preţ negociabil de 1.150.000 euro.

Contactat, Rareş Bogdan a admis că pe proprietate a dat mult mai mult: jumătate de milion de euro.


Rareş Bogdan: “Absolut întâmplător”

  • Rareş Bogdan: “Cacenco şi soţul. Au plecat în America, s-au mutat în Miami. Eu acolo m-am întâlnit cu ei. Şi am făcut înţelegerea
  • Rareş Bogdan, după câteva momente: “Personal, nu i-am văzut, am vorbit la telefon cu ei de 5-6-7 ori, am fost în Miami, din păcate nu erau acolo
  • Rareş Bogdan, după alte câteva minute: “Absolut întâmplător. Absolut întâmplător. Absolut întâmplător (…) Habar n-am. Habar n-am. Nu ştiu cine sunt.. (…) Dar cine sunt ăştia? Chiar de curiozitate…(…) O secundă, păi ce mă interesează pe mine? (…) Deci nu mă interesează pe mine cine sunt ăia!
  • Rareş Bogdan, după alte minute: “500.000 a costat casa! 200.000 bani şi 300.000….200.000 de euro cash. Da,da, da! 50.000 de la socru’meu şi 150.000 de euro au fost banii mei

Î: Legat de casa ta din Voluntari…De la cine ai luat-o?

R: De la o doamnă pe care să mă împuşti dacă-mi amintesc cum o cheamă dar pot să o întreb pe nevastă’mea. O tipă care a plecat în America, s-a mutat în America. Stai că-ţi spun. E verişoara lui Vişinescu (n.m oenolog, asociată a surorii Narcisei Georgescu în firmele Domeniile Săhăteni SRL, Domeniile Săhăteni Distribution SRL, Fontana Di Vini SRL) . Că eu cu ea am făcut actele. Tipa care are ăla de vinuri. Aurora Vişinescu. Stai o secundă că întreb pe nevastă’mea cum o cheamă. Cu un nume mai ciudat…Numai puţin, numai un pic…stai că sun acum…Am luat-o că e aproape de şcoala fiului meu dar mai am încă de lucru la ea…E cu “C”

Î: Dar tu nu stai acolo. Stai în Stejarii….

R: Nu, nu stau acolo pentru că nu am terminat-o. Că mai am de lucru la ea. În interior. În interior muncesc la ea. Stai numai un pic să sun la nevastă’mea. Cu “C”ceva…“C”…”C”..”C”….

Î: Angelica Cacenco….

R: Cacenco, aşa ceva, da! Cacenco şi soţul. Au plecat în America, s-au mutat în Miami. Eu acolo m-am întâlnit cu ei. Şi am făcut înţelegerea….Da, Cacenco!

Î: A, şi ai discutat cu ei, ai fost în Miami?

R: Am vorbit cu ei…am vorbit…Am vorbit… prin telefon. Eu am fost în Miami dar, mă rog, ei nu erau acolo…Dar ei stau în Miami..şi am vorbit tot timpul cu….am semnat actele cu….Aurora Vişinescu, cu oenoloaga, asta cu vinurile. Mi-a găsit-o, dar e o casă miştooo….

Î: Şi cum ai ajuns tu la oamenii ăştia?

R: Prin, prin agenţie. Printr-o agenţie din Bucureşti a lui Marius. Un tip pe care îl ştiam. Absolut întâmplător. Casa era la vânzare de vreo 2 ani şi nu reuşeau să o…Adică au băgat-o la vânzare, iar au scos-o de la vânzare..eu căutam ceva să fie aproape de şcoală şi de Realitatea pe vremea aceea, nu aveam gânduri politice..E aproape de şcoala lui fiul meu şi casa de Realitatea Tv. E undeva între centru…între zona corporatistă….

Î: Rareş, ştiu unde e casa. Că am toate datele…Dar eu credeam că ştii cine sunt oamenii aceştia. Adică îmi spui cine sunt….

R: Nu, nu. Habar n-am. Habar n-am. Nu ştiu cine sunt

Î: Vrei să-ţi spun eu sau….

R: Da…Eu am cumpărat-o, le-am dat bani, aşa că din partea mea poate să fie oricine. Deci eu am cumpărat-o de la ei, oamenii s-au mutat în America, am făcut actele cu Aurora, casa e ok, n-are nicio problemă de…

Î: 300.0000….

R: Nu, nu, nu 300.000. Am luat credit. A fost mai mult încă dar am luat credit de 300.000 de euro. Vreo 277nu ştiu

Î: 276…

R: Na, bine…276 nu 277.

Î: Iar în cartea ta funciară spune că vila ta este de 300.000 de euro….A fost intabulată, drept de ipotecă valoare 300.000. Păi tu zici că ai luat-o mai scump. Cu cât ai luat-o?

R: Nu măi, e 277..

Î: Păi sunt false datele?

R: Nu, alea sunt datele. Alea sunt datele….

Î: Păi ai zis că ai dat mai mult pe ea. Mai mult de 300.000…

R: Păi, nu. Eu am luat teren şi casă. Dar scrie totul în declaraţia de avere, Sorina. Uită-te în declaraţia de avere…

Î: Ştiu ce scrie în declaraţia de avere…În declaraţia de avere scrie cât ai luat tu creditul, nu scrie valoarea casei.

R: Păi şi cine ţi-a zis…

Î: Nu ştiu, dă un search pe google şi vezi cine sunt. Mă interesa cum ai ajuns la oamenii ăştia….

R: Absolut întâmplător. Absolut întâmplător. Absolut întâmplător. Deci eu căutam o casă şi mi-a venit Marius cu ei. Absolut întâmplător. Personal, nu i-am văzut, am vorbit la telefon cu ei de 5-6-7 ori, am fost în Miami, din păcate nu erau acolo, ei locuiesc în zona Florida, nu erau acolo în momentul în care am fost eu. A rămas atunci când vor veni în ţară să mănânc cu ei….Dar casa e mişto, e ok, mie mi s-a părut o chestie bună pentru mine, un pic cam mare curtea, dar asta e….Nah, o să vând o bucată din curte. O să iau o bucată din teren şi îl vând. Nu mi se pare o chestie de…Dar cine sunt ăştia? Chiar de curiozitate

Î: Nu ştiu, dar tu când…adică…

R: O secundă, păi ce mă interesează pe mine? Dacă e la vânzare şi era de 2 ani pe toate agenţiile şi nu voiau să o cumpere..ba că e prea nu ştiu cum, ba că mai trebuie să bage bani în ea, ba că prea mică, ba că e prea mare…

Î: Dar cât a costat casa?

R: Deci nu mă interesează pe mine cine sunt ăia. Eu am cumpărat-o, a fost la vânzare, mi s-a părut un deal foarte bun pentru mine. A fost foarte ok.

Î: Dar cât a costat casa?

R: 500.000! 200.000 bani şi 300.000….

Î: A, şi 200.000 ai dat cash?

R: Da, da, da! Da. Păi am şi în declaraţie. Mi-a dat 50.000 socrul meu. Dar tranzacţia e făcută înainte cu…Deci tranzacţia e făcută din 2017…De asta nu apare în declaraţie. În declaraţie mi-au cerut doar banii din 2018 plătiţi. Şi ăştia au fost banii plătiţi în 2018. Că tranzacţia am început-o în 15 februarie…în 15 martie..sau ceva de genul ăsta..15 aprilie nu mai ţin minte dar în primăvara anului 2017. Şi pe urmă am aşteptat 1 an.

Î: 1 an şi 4 luni…

R: Mă rog, ceva de genul….

Î: Nu, spune aici că este o promisiune de vânzare. Una este promisiunea de vânzare, alta este că ai plătit casa.. Înţelegi?

R: Păi, nu, stai o secundă. Când nu ai banii la început faci o promisiune de vânzare. Eu speram să-mi vând un teren pe care-l am în Alba Iulia, nu l-am putut vinde că asta e, nu mi-a convenit mie preţul pe care mi l-au dat şi atunci am luat credit. Am un teren destul de mare pe centura din Alba Iulia…

Î: Ştiu, în Alba Iulia.

R: Care e un teren foarte frumos, valoros, eu l-am luat cu puţini bani când l-am luat de mult timp dar astăzi valorează mult. Numai că n-am putut să-l vând că nu mi-a convenit preţul. Dacă tot l-am luat cu atâţia ani în urmă, am preferat să iau creditul.

Î: Şi tu spui că ai avut 200.000 de euro cash să dai la casă?

R: Nu, n-am avut 200.000 de euro cash. Am avut 50.000 de euro, te uiţi că apare de la socrul meu…

Î: Aia am văzut, da. Şi restul?

R: Şi restul au fost bani proprii. Ai mei, ai lu’ nevastă’mea…

Î: 150.000 de euro…

R: Da, da!

Î: Nu, voiam să mă lămuresc. Că aici apare ipoteca doar pe 300.000.

R: Dar ce nu înţelege lumea este că spre deosebire de alt..Dar eu am recunoscut asta, nu ştiu de ce mi se pare. Dacă te uiţi pe top 300 Capital, te linişteşti instant cu privire la banii mei. Şi îţi dai seama că eu am făcut… Singurul meu business în viaţă a fost când mi-am luat nevastă! În rest, n-am făcut niciun business bun.


După 5 luni de la tranzacţie, prietena Elenei Udrea, soţul ei, alături de Cristian Poteraş, vărul primar al lui Poteraş şi alături de naşul milionar de cununie al lui Dragnea Jr, sunt toţi trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie în legătură cu retrocedări ilegale către SN Institutul Pasteur şi escrocherii imobiliare

După 5 luni de la vânzarea de la familia Narcisei Georgescu către familia Bogdan, pe 27 septembrie 2018, DNA o trimite în judecată chiar pe Narcisa Georgescu şi pe partenerul acesteia, Bogdan Georgescu, în dosarul de retrocedări şi escrocherii imobiliare ce viza Societatea Naţională Institutul Pasteur SA. Georgescu şi partenerul acesteia sunt acuzaţi de DNA de spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la luare de mită, iar în dosar, alături de ei sunt trimişi în judecată pentru fapte de corupţie şi milionarul Sorin Paul Stănescu, naşul de cununie al lui Ştefan Valentin Dragnea ( Dragnea Jr., în foto stânga cu papion), fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraş şi vărul primar al acestuia, Viorel Lucian Grecu.

Faptele reţinute de procurorii DNA vizează acţiuni petrecute în perioada 2007-2015, prin care SN Institutul Pasteur SA i-au fost retrocedate nelegal 19 hectare de teren pe raza municipiului Bucureşti la care nu avea dreptul. Procurorii susţin că din probe a rezultat că “Georgescu Bogdan și Georgescu Valentina Narcisa, persoane apropiate atât de Poteraș Constantin Cristian, cât și de Stănescu Paul Sorin, au fost implicați în identificarea terenului retrocedat, au intermediat legătura dintre funcționarul public și reprezentantul solicitantului, s-au ocupat de întocmirea primelor formalități și au obținut sprijinul unor persoane cu influență asupra funcționarilor publici implicați”.

Mai mult, în schimbul retrocedării ilegale, DNA arată că “Poteraș Constantin Cristian a acceptat de la Stănescu Paul Sorin promisiunea unor foloase materiale, iar în cursul anului 2007 a primit de la acesta o suprafață de 2,7 ha din terenul reconstituit, în valoare de 3.116.464 euro. Totodată, inculpata Georgescu Valentina-Narcisa a ajutat la transferul folosului material în patrimoniul fostului primar atât prin intermedierea legăturii dintre Poteraș Constantin Cristian și Stănescu Paul Sorin, cât și prin simularea prestării unor servicii de consultanță.

În decembrie 2007, inculpații Stănescu Paul Sorin și Georgescu Valentina-Narcisa au transferat o parte din terenul retrocedat în mod nelegal către o societate controlată de Georgescu, astfel încât folosul să ajungă la soții Georgescu ca recompensă pentru aceştia la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită. După aceea, în perioada 2009 – 2015, Georgescu Valentina-Narcisa a transferat beneficiul obținut în acest mod, în cuantum de 4.647.220 euro, către conturi bancare din Elveția și ulterior în Statele Unite ale Americii, pentru a ascunde proveniența ilicită a sumelor”. În perioada 2007 – 2009, Stănescu Paul Sorin a dispus transferul a 8.810.000 euro dinsuma de bani rezultată din vânzarea terenului obținut în mod ilicit în conturile bancare ale unei societăți unde avea calitatea de administrator, iar soția sa era asociat majoritar. Ulterior, această sumă a fost amestecată cu fonduri având alte surse și, după operațiuni bancare repetate, a fost transferată în patrimoniul soției inculpatului, sumele fiind ulterior transformate în produse de investiții financiare pe teritoriul S.U.A, susţin procurorii DNA.


Modul de operare al “Grupării Georgescu”: transferul sumelor uriaşe de bani obţinute din retrocedări ilegale prin conturi în afara ţării, conturi în aur şi argint, folosirea familiei ca paravan, o plată găsită că a fost făcută pentru Elena Udrea şi relaţia apropiată de prietenie şi de afaceri Narcisa Georgescu- Elena Udrea

Consultarea rechizitoriului DNA trimis în instanţă la finalul lunii septembrie 2018 arată modul de operare al Narcisei Georgescu. Citată în dosarul privind retrocedarea ilegală către SN Institutul Pasteur SA, în faţa procurorilor DNA, Sofia Cotan, cea care este chiar sora lui Aurelian Cacenco, cumnatul Narcisei Georgescu, a recunoscut că transferurile de bani din România în Elveţia şi operaţiunile efectuate prin conturi în cazul societăţii SC Highstown România SRL implicată în cazul de retrocedare ilegală (societatea cu acţionar unic SC Highstown Insulele Virgine Britanice, controlată de fapt de Narcisa Georgescu), erau coordonate de fapt de Narcisa Georgescu. De altfel, susţin procurorii, asta reiese şi din instrucţiunile date băncii elveţiene “semnate de inculpata Georgescu Valentina Narcisa”, banii fiind ulterior transferaţi din Elveţia în SUA.

În cazul retrocedării frauduloase către SN Institutul Pasteur SA, pentru acest caz, în octombrie 2015, procurorii DNA au făcut o comisie rogatorie cu autorităţile judiciare elveţiene ca să identifice conturile bancare deţinute de Narcisa Georgescu, de partenerul său, Bogdan Georgescu, de mama Narcisei Georgescu, Constantina Mirică şi de alte persoane. După 1 an şi jumătate, Elveţia a răspuns, trimitând la DNA o serie de documente identificate în legătură cu conturile deţinute/ controlate de Narcisa Georgescu şi Bogdan Georgescu. Astfel, se arată în documentul consultat, Elveţia a identificat 4 asemenea conturi la Royal Bank of Canada (Suisse), controlate sau ultilizate sau pe care avea drept de semnătură Narcisa Georgescu, unul fiind utilizat chiar de mama sa, Constantina Mirică, şi pe acest al 4-lea cont Narcisa Georgescu fiind mandatată.

Datele obţinute din Elveţia de procurorii DNA arată că sume impresionante de bani, milioane de euro, erau transferate din România în Elveţia şi ulterior din Elveţia în SUA de către această grupare controlată de Narcisa Georgescu. Astfel, din analiza operaţiunilor de transfer reiese că numai în perioada iulie 2009- jumătatea anului 2015, s-au făcut transferuri de sume de la minimum 20.000 de USD/ (un transfer) până la 2,28 milioane USD/(un transfer) către bănci din SUA cum ar fi RBC Centura Bank/ Sunny Isles Beach- Florida, Peoples United Bank, TD Banknorth, Northen Trust NA, PNC Bank sau Wells Fargo Bank NA- Montgomery San Francisco. De asemenea, din consultarea documentelor reiese că procurorii au pus mâna şi pe dovezile conturilor în aur şi argint deţinute de Narcisa şi Bogdan Georgescu la banca Morgan Stanley din New York.

Analiza conturilor bancare deținute de către inculpata Georgescu Narcisa la Royal Bank of Canada – Elveția a confirmat și legătura strânsă pe care aceasta o avea cu Udrea Elena Gabriela, persoană în relații apropiate cu Cristian Poteraș. Astfel, conform extrasului de cont  (…), cont aferent unui card, la data de 15.07.2013 a fost efectuată o plată către Advantage Travel SRL București în valoare de 6.461,27 euro. Plata reprezintă plata facturilor 2011141 și 2011142 din 15.02.2013, având ca obiect servicii de ,,CAZARE EXTERNĂ, HOTEL MONTE-CARLO BAYcătre Narcisa Georgescu și Udrea Elena”, susţin procurorii.

Deşi atât procurorii cât martorii din caz, în declaraţiile lor, o nominalizează pe Elena Udrea de 44 de ori în rechizitoriu, descriind multe şi diferite întâlniri şi contexte în care a fost văzută Elena Udrea în relaţionare cu Narcisa Georgescu sau cu alţi inculpaţi şi martori din caz, “deși în cauză au rezultat indicii referitoare la implicarea lui Udrea Elena Gabriela în săvârșirea faptelor care fac obiectul cauzei, probatoriul administrat în cauză nu este suficient pentru a crea o certitudine cu privire la implicarea acesteia în transmiterea foloaselor către demnitar sau cu privire la faptul că ar fi primit o parte din produsul infracțional”, au scris procurorii. Aşa se face că DNA a dispus clasarea cauzei cu privire la infracțiunea de trafic de influență și cu privire la participarea lui Udrea Elena Gabriela la activitatea infracțională care face obiectul cauzei.

Însă totul nu se termină aici. Procurorii susţin că în ciuda faptului că probele cauzei nu au relevat săvârșirea cu certitudine a unei infracțiuni de către Elena Gabriela Udrea, invocarea sprijinului acesteia a fost de natură să întărească rezoluția infracțională a tuturor persoanelor care au participat la săvârșirea abuzului în serviciu în cazul Pasteur.

Dacă de exemplu, martorul din dosar, magnatul Dragoş Dobrescu, a dezvăluit în faţa procurorilor DNA că milionarul Sorin Paul Stănescu este chiar naşul unuia dintre copiii familiei Georgescu, Ana Maria Topoliceanu, o altă apropiată a Elenei Udrea a dezvăluit tot în faţa procurorilor relaţia de prietenie şi nu numai dintre familiile Udrea/Cocoş şi Georgescu: “Știu că Narcisa Georgescu era prietenă apropiată cu Elena Udrea, că la un moment dat s-au certat, după care s-au împăcat, iar după ce Narcisa Georgescu s-a stabilit în Florida, Elena Udrea și Dorin Cocoș au vizitat-o o dată sau de mai multe ori. Știu că Elena Udrea și Narcisa Georgescu dețineau împreună niște suprafețe de teren la Străulești.

În acest caz, prejudiciul adus statului care a fost stabilit de DNA se ridică la 26, 4 milioane de euro, iar procurorii au pus sechestru pe un teren al lui Cristian Poteraş în valoare de 3,1 milioane de euro, pe conturi bancare şi părţi sociale de 21,9 milioane dolari deţinute de milionarul Stănescu şi pe bunuri mobile şi proprietăţi de 4,5 milioane de euro deţinute de inculpații Georgescu Valentina-Narcisa și Georgescu Bogdan. Cauza de corupţie se judecă la Tribunalul Bucureşti.

Constantina Mirică şi soţii Cacenco sunt aceleaşi persoane din familia Narcisei Georgescu care au deţinut şi apoi au vândut în prima parte a anului 2018 vila şi terenul de 2349 mp în Voluntari lui Rareş şi Antoanela Bogdan.


Narcisa Georgescu, Nancy, prietena Elenei Udrea: de la DSV Ilfov, la intermediari, cei mai controversaţi amici, afaceri imobiliare şi tranzacţii de milioane de euro pe mai multe continente

Narcisa Valentina Georgescu, fostă Mirică (actuală Nancy, 47 de ani, foto dreapta blondă), născută în Bucureşti şi absolventă a Facultăţii de Medicină Veterinară în 1996, a avut cumva un traseu apropiat cu al prietenei sale, Elena Udrea. Mai întâi a simpatizat cu PDSR, Narcisa Georgescu devenind însă şi membră de partid şi chiar finanţator al campaniei electorale din 2000 cu 250 de milioane de lei, în timp ce lucra la DSV Ilfov, fiind suspectată şi acolo de o serie de nereguli, potrivit presei vremii.

În 2002, Narcisa Mirică se căsătoreşte cu actualul partener, Bogdan Gerogescu, devine Narcisa Georgescu dar şi soţia şefului Pieţelor din Sectorul 2 şi Sectorul 6 al Capitalei, presa scriind că acesta a fost numit în funcţie la intervenţia lui Dorin Cocoş, soţul de atunci al Elenei Udrea.

Fosta sefa a ANSVSA, Narcisa Georgescu, (stanga), este judecata pentru primire de foloase necuvenite, in dosarul icrelor negre, la Bucuresti, marti, 12 septembrie 2006. IRINA DARLEA / MEDIAFAX FOTO

După alegerile din 2004, Narcisa Georgescu ajunge în fruntea ANSVSA iar soţul său, Bogdan Georgescu- director tehnic al RAAPPS. Presa a publicat la acea vreme fotografii ale întâlnirilor dese pe care Narcisa Georgescu le avea atunci cu Elena Udrea, apropiata puternică a preşedintelui.

La finele lui 2005 însă, DNA o trimite în judecată pentru prima oară pe Narcisa Georgescu pentru luare de mită. Condamnată la fond, dar achitată definitiv, Georgescu şi soţul ei renunţă la calitatea de funcţionari ai statului şi se apucă de afaceri. În principal, imobiliare.

În februarie 2009, „cu ocazia botezului gemenilor Eric și Lara Georgescu (alături de Luca – 6 ani), copiii familiei Narcisa și Bogdan Georgescu”, „la Hotelul ”Howard Johnson” – locul preferat pentru evenimentele importante ale oamenilor rafinați”, „Familia Georgescu, Narcisa – fost director al Direcției Sanitare Veterinare, ”retrasă” în zona afacerilor private – și Bogdan Georgescu (cândva, și el cu funcții de conducere în Administrația Publică), organizează un eveniment privat. Invitați, cam 150, toți ”unul și unul”: Doina și Sorin Stănescu (cu afaceri în industria medicamentelor), Tania și Said Baaklini (om de afaceri cu origini libaneze, apropiat al consiliului de administrație al echipei de fotbal ”Dinamo”), Valentina Pelinel, Cristian Boureanu, Laura și Theodor Atanasiu, Elan Schwartzenberg, Ion Țiriac, Cristina Stănescu, Dan Fisher (cu iubita lui, Connie), Gabriel Oprea cu soția lui, Daniela și Dan Motreanu, Rareș Mănescu, Tinu Sebeșanu, Adrian și Dana Năstase (în imaginea de jos împreună cu Narcisa și Bogdan Georgescu), Dana Budeanu – care la Londra ar fi fost apreciată drept o mostră de maxim rafinament și stil, dar la București a stârnit mirarea multor persoane care nu i-au înțeles pălăria ”Philip Tracy””, scria o altă invitată a petrecerii, Floriana Jucan

În acea perioadă şi ulterior, familia Georgescu începe să-şi înfiinţeze tot soiul de firme şi societăţi ecranate pe teritoriu american şi nu numai, în timp ce derulează afaceri controversate în România. Ulterior atât familia Goergescu cât şi rudele Narcisei Georgescu se mută în Florida, din 2016 soţii Bogdan şi Narcisa Georgescu având domiciliu declarat în SUA.

În ultimii ani, Narcisa Georgescu, Bogdan Georgescu şi rudele sale au fost implicaţi într-o multitudine de societăţi ecranate imobiliare în SUA ( Aventura CMGA LLC, CMGA Management LLC, Best Rentals Miami LLC, Riviera Buildings LLC, The G Partners LLC, NBG2645 LLC, Rise Sta LLC, BNG 2645 LLC, Watterfall LLC, Dynamic GM LLC, Privilege Apartments LLC, The Estates al Harbor Island Association Inc, Vel LLC, Sunny House LLC, Sunshine Lights LLC, CMGA LLC, Palm NMB LLC, Sunset Park Avenue LLC, Hallandale House LLC, Lev USA Inc, Old Hamptons LLC, Long Island Apartments LLC, Sunrise Bay Harbor LLC), în Panama ( New Genration Trading S. de R.L, Lead Generation S. de R.L, Evolution S. de R.L) , în Insulele Virgile Britanice ( Highstown BVI) societaţi în care se află nu numai soţii Georgescu dar au fost interpuşi şi membri ai familiei: mama Constantina Mirică, sora sa, Angelica Cacenco, cumnatul său, Aurelian Cacenco şi sora cumnatului său, Sofia Cotan.

În România, Gruparea Cacenco Aurelian ( 52 de ani), cetăţean româno- canadian, Cacenco Angelica (49 de ani), sora Narcisei Georgescu, Constantina Mirică (87 de ani), mama Narcisei Georgescu, Georgescu Valentina Narcisa (47 de ani) şi Bogdan Georgescu (57 de ani) au controlat/ controlează, au făcut/fac parte din societăţile: Giada Prod SRL, Fontana Di Vini Com SRL, Zed Zed SRL Constanţa, Green Pet Prod SRL, Coreso AS SRL, Maya Clean International SRL, Taverna Constanţa SRL, Maya Gia Imob SRL, Domeniile Săhăteni SRL, A&A Artistic SRL, Ama Creativ Constulting, Domeniile Săhăteni Distribution SRL, Hamuza Shoes SRL, Transenergo Com SA, Med Rom Company SRL, Maya Line SRL, Narbo Impex SRL, Bos Investment Grup SRL, Globnet Yu SRL, Photovoltaic Green Project SRL, Foto Volt Max SRL, Foto Sun SRL, Expert Servicii Imobiliare SRL, A&N Tod Impex SRL, Mi Lu Colecting SRL, Best Total Imobiliare SRL, Lu Rox Exim SRL, Horticola SA, Defon Sec SRL.

O anchetă a G4media publicată la finele anului trecut arată că Narcisa Valentina Georgescu, mutată în Florida şi cunoscută pe teritoriul american sub numele de Nancy Georgescu, a plătit 190.000 de dolari casei de avocatură Patina& Associates PA din Florida în iulie 2019 pentru lobby pe teme de imigraţie în Congresul SUA pentru Departamentul de Stat al SUA. (dublu click)


Familia Rareş şi Antoanela Bogdan, alte proprietăţi în Alba şi Cluj

Date coroborate de la Oficiile pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi din declaraţia de avere depusă de Rareş Bogdan arată că familia Bogdan mai deţine proprietăţi în judeţul Alba şi judeţul Cluj.

În Alba, municipiul Alba Iulia, Rareş Bogdan deţine 9100 mp de teren cumpăraţi în 2007. Documentele la zi ale Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alba arată (primul document de mai jos) că pe 2900 mp din acest teren arabil grevează două sarcini: o ipotecă pe o valoare de 100.000 de euro contractată la Banca Transilvania, sucursala Cluj, şi o alta de 47.500 de euro, tot la Banca Transilvania, sucursala Cluj, ambele din 2007. Declaraţia de avere a lui Rareş Bogdan nu arată asta. Rareş Bogdan susţine în declaraţia de avere (al doilea document de mai jos) că a cumpărat în 2006 acţiuni în valoare de 7000 de euro la Banca Transilvania, are împreună cu soţia 2 conturi în lei deschise în 2008 şi 2019 la Banca Transilvania iar Rareş Bogdan mai are un împrumut contractat în 2012 la Banca Transilvania de 73.202 euro, scadent în 2037.

În Cluj, municipiul Cluj Napoca, soţia lui Rareş Bogdan, Antoanela Bogdan ( fostă Ille, fostă Vita), deţine din 2008, un apartament de 100 de mp, cu terenul aferent imobilului şi terenul aferent garajului, în vila părinţilor şi a altor persoane din Cluj (foto dreapta). În declaraţia de avere depusă, Rareş Bogdan susţine că soţia sa a obţinut apartamentul prin donaţie şi a obţinut din închirierea acestuia 6360 de euro pe an, adică 530 de euro pe lună.

Datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, valabile la data de 18 martie 2019, indică faptul că pe apartamentul din Cluj al soţiei lui Rareş Bogdan au avut de-a lungul timpului sau au în continuare ca adresă de sediu social mai multe firme: Kara Events & Flowers SRL (radiată în 2014), Klausenburg Café SRL ( în funcţiune, firma soţiei lui Rareş Bogdan), Kara Events Napoca SRL ( în funcţiune, firma deţinută în proporţie de 75% de soţia lui Rareş Bogdan). Participările soţiei în cele două firme nu sunt menţionate în declaraţia de avere a candidatului pentru alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan. Potrivit datelor ministerului de Finanţe, Klausenburg Café SRL nu şi-a depus datele financiare pentru anul 2018 iar societatea Kara Events Napoca SRL şi-a depus aceste date dar în 2018 a fost pe pierdere.

Pe 18 februarie 2015, pe Realitatea TV, în Emisiunea Jocuri de Putere (dublu click decizie CNA pe afirmaţii emisiune şi text script afirmaţii), într-o ieşire publică la adresa premierului de atunci, Rareş Bogdan a afirmat: “Pentru că mi-aţi filmat casa, m-aţi filmat azi toată ziua pe Ghiţă TV că locuiesc în acelaşi cartier cu Elena Udrea. Bine că nu mi-aţi spus că locuiesc în acelaşi pat cu Elena Udrea. Da, locuiesc în acelaşi cartier cu Elena Udrea şi cu domnul Hrebenciuc, dacă vreţi, şi cu domnul Ţiriac şi cu mulţi alţi domni şi cu domnul Burci. Şi cu domnul Rus şi cu domnul Dâncu şi cu mulţi alţi domni. Şi cu jumătate din ambasada americană şi cu cei de la KazMunayGaz. Şi cu mulţi alţii. Cu vreo 240 de familii”. Elena Udrea locuia la acea vreme în luxosul complex rezidenţial Stejarii, ridicat de Ion Ţiriac în nordul Capitalei, unde chiria şi întreţinerea ajung la peste 3000 de euro lunar. (dublu click link Stejarii)


ARTICOLE SIMILARE

LASĂ UN COMENTARIU