Uncategorized
#Caracalul României. EXCLUSIV.“Interlopul” Remus Rădoi a rămas fără licenţe de funcţionare pe firmele de pază controlate de el. O licenţă a fost retrasă şi radiată de IGPR înainte de tragedia din Caracal, o alta a fost anulată de IGPR după tragedia din Caracal
Un răspuns oficial transmis astăzi de IGPR în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public arată că ambele firme de pază din Caracal, Spartan Pază şi Protecţie SRL şi Safety Security SRL, controlate de “interlopul” Remus Rădoi, au rămas fără licenţe de funcţionare şi, ca atare, nu mai pot funcţiona. Prima licenţă de funcţionare a fost retrasă şi radiată înainte de tragedia din Caracal iar a doua licenţă de funcţionare a fost anulată de IGPR în urma neregulilor constatate, în această lună, după tragedia din Caracal.
Prima licenţă pierdută de Remus Rădoi a fost pe firma Spartan Pază şi Protecţie SRL din strada Plevnei nr.2 Caracal, cu câteva săptămâni înainte de tragedia din Caracal. Firmei de pază controlată de Rădoi, cea care a făcut şi contractul de 100.000 de euro cu Ministerul Afacerilor Externe din bani publici, i-a fost retrasă şi radiată licenţa din Registrul Naţional al Societăţilor Licenţiate, având în vedere că nu s-a solicitat reînnoirea, motiv pentru care a fost şi reziliat contractul de MAE. (Dublu click investigaţie contract Rădoi MAE)
A doua licenţă pierdută de Remus Rădoi a fost pe firma Safety Security SRL, din strada Plevnei nr.2 Caracal iar totul s-a întâmplat luna aceasta, potrivit IGPR, după tragedia din Caracal. Licenţa pentru funcţionarea firmei Safety Security SRL controlată de Rădoi a fost anulată de IGPR după ce a fost primită în luna mai 2019 o petiţie în ceea ce priveşte funcţionarea firmei, poliţiştii s-au dus în Olt, au făcut verificări la firma lui Rădoi şi au constatat o serie de nereguli, dând la acel moment o sacţiune de 5000 de lei pentru încălcarea legislaţiei incidente în domeniul pazei.
Apoi, şi în august 2019, după tragedia din Caracal de la sfârşitul lunii iulie, poliţiştii de la Bucureşti s-au dus în Olt şi împreună cu IPJ Olt au verificat sediul societăţii de pază controlate de Rădoi. Potrivit IGPR, s-a constatat că firma nu îşi desfăşoară activitatea în locaţie şi că nu mai sunt îndeplinite condiţiile care au stat la baza eliberării licenţei de funcţionare. Ca atare, IGPR a sancţionat Safety Security SRL controlată de Rădoi şi i-au anulat licenţa de funcţionare.
O contorizare făcută de G4Media arată că firmele lui Remus Rădoi au avut contracte de peste 4,3 milioane de euro bani publici cu instituţiile publice din România. Cunoscut în presa locală şi centrală drept “Codiţă”, liderul “clanului bodyguarzilor” sau “Samuraiul”, Rădoi are la activ două condamnări şi potrivit datelor a avut probleme şi pe vechea firmă de pază, SC Omniprotect SRL, care a fost ulterior radiată.
“În momentul de față, niciuna dintre cele două societăți invocate în solicitarea dumneavoastră (Spartan Pază şi Protecţie SRL, Safety Security SRL) nu deține licență”, arată IGPR.
Săptămâna trecută, un răspuns oficial al SRI arăta că în privinţa firmelor de pază, SC Safety Security SRL şi Spartan Pază şi Protecţie SRL, controlate de Remus Rădoi, SRI a transmis “organelor competente” “o serie de date conexe” pe care le-a obţinut atunci când a verificat firmele din punctul de vedere al ameninţărilor la adresa securităţii naţionale. (Dublu click răspuns SRI)
Mai jos, datele importante din răspunsul IGPR:
“În momentul de față, niciuna dintre cele două societăți invocate în solicitarea dumneavoastră nu deține licență.
Una dintre ele a deținut licența în domeniul pazei nr. 1619/P/07.07.2010. Licența de funcționare a acestei societăți a fost retrasă și radiată din Registrul Național al Societăților Licențiate, de Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția de Ordine Publică, întrucât nu s-a solicitat reînnoirea acesteia, care a avut termen de valabilitate 06.07.2019.
Cea de-a doua a deținut licența de funcționare nr. 0922/P/11.04.2007, care avea termen de valabilitate 10.04.2022.
Licența de funcționare a acestei societăți a fost anulată de Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția de Ordine Publică, întrucât nu mai îndeplinea condițiile care au stat la baza emiterii licenței, fiind încălcate prevederile art. 58 lit. m) din Legea nr. 333/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, urmând a fi actualizat Registrul Național al Societăților Licențiate.
Menționăm faptul că, urmare a unei petiții înregistrate la Direcția de Ordine Publică, în luna mai 2019, polițiștii din cadrul acestei structuri s-au deplasat în județul Olt, unde au efectuat verificări la sediul acestei societăți și la obiectivele unde aceasta presta activități de pază, constatându-se mai multe nereguli.
Față de societate a fost aplicată la acel moment o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, pentru încălcarea legislației incidente în domeniul pazei.
De asemenea, în cursul acestei luni, specialiști din cadrul Direcției de Ordine Publică – Serviciul Sisteme de Securitate Private s-au deplasat în Olt, procedând la efectuarea verificărilor sediului social și administrativ al societății, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.
La fața locului s-a constatat faptul că societatea în cauză nu își desfășoară activitatea în această locație, fiind încălcate prevederile art. 58 lit. m) din Legea nr. 333/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în sensul că nu mai sunt îndeplinite condițiile care au stat la baza eliberării licenței de funcționare.
În urma celor constatate, s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății și anularea licenţei de funcţionare nr. 0992/P/11.04.2007, urmând a fi actualizat Registrul Național al Societăților Licențiate.”